![]() |
|
Zapłon iskrownik/cdi - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Elektryka (/forumdisplay.php?fid=222) +--- Wątek: Zapłon iskrownik/cdi (/showthread.php?tid=55723) |
Zapłon iskrownik/cdi - monumenta22 - Dzisiaj 18:26:36 Dwa pytanie. 1. Jakiej firmy CDI polecacie do silnika 025. Miałem z jackmotor niestety zestaw bez regulatora, napięcie 32vdc na oświetleniu po dodaniu gazu, paliło żarowki, firma twierdziła że nie wymaga regulatora. Drugie pytanie. Na oryginalnym iskrowniku i magnacie jak głęboko powinny być osadzone cewki. Rozumiem że powinny być całe zakryte przez magneto. Mam dwa zestawy niestety po założeniu Magneto zakrywa tylko 3/4 cewki zapłonowej. RE: Zapłon iskrownik/cdi - romek - Dzisiaj 18:32:02 Napięcie mierzone z włączonym światłem czy bez ? Po włączeniu świateł powinno spaść i wtedy należy mierzyć, z tego co wiem to chyba do wszystkich CDI trzeba żarówek 12v (z przednią jest problem można wsadzić samochodowa ale ona inaczej świeci), drugi problem to kwestia wału (stożka) RE: Zapłon iskrownik/cdi - monumenta22 - Dzisiaj 18:35:37 Napięcie mierzone z żarowka. Założone żarowkj 12v. Napięcie rosło od 12v do 32v w zależności od ilości gazu aż do momentu spalenia żarowek. RE: Zapłon iskrownik/cdi - monumenta22 - Dzisiaj 19:41:27 Jakiej firmy polecacie zapłon CDI |