![]() |
skundlony Huragan i pare pytań - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Nasze rowery Romet - Sportowe (/forumdisplay.php?fid=219) +--- Wątek: skundlony Huragan i pare pytań (/showthread.php?tid=55347) |
skundlony Huragan i pare pytań - Masiaken - Wczoraj 19:23:30 Czołem, wczoraj stałem się posiadaczem widocznego na zdjęciach Huragana. ![]() Parę składaków miałem, ostatnio też kupiłem sporta ale o Huraganach wiem tylko tyle co przeczytałem tutaj na forum, do rzeczy: -numer nabity na haku jest ciężki do odszyfrowania, czy tutaj jak w wigry numer ramy pomoże mi określić date produkcji? sprzedawca mówił że to rocznik 77 w co chyba nie wierze ![]() -lakier wygląda na nieoryginalny, spod niego wybija się dziwny zielony, który jednak też jest na miskach sterów więc też pewnie jest fantazją właściciela. W jakich kolorach wychodziły huragany? -czy te hamulce mogą być oryginalne? coś mi w głowie świta że czasem wienmann trafiał do polskich szos ale nie jestem pewny + wydaje mi się, że na tabliczka jest wzoru z napisem ZZR bez pegaza ![]() -przerzutka to jóka niestety ALE przelotka od przerzutki jest na dwie linki, czyli fajnie ale jednak taką przerzutke trudno dostać ![]() ![]() -sztyca 25,4mm i rura podsiodłowa 28mm te informacje mogą pomóc w określeniu czy to kanaliza czy coś ciekawego? -Czy możliwe, że ta rama wyszła z przerzutką przednią na wajhe? -Kierownica ma ciekawy kształ, huragany takie miały czy to jakaś tuningowa? ![]() Z śmiesznych rzeczy to ostatnio kupiłem rower benotto i zauważyłem że huragan ma dokładnie tą samą owijke ![]() No i sam wygląd tego huragana dużo nam mówi o jego historii, o tym jak wyszedł z fabryki dowiem się z waszą pomocą, później jakiś młodzian postanowił na nim rozpocząć przygodę z kolarstwem pewnie w latach 90-05. Przemalował więc podrapaną rame na kolor w którym miał farbe. Miał dostęp do klamek z prowadzeniem linek pod owijką, do owijki benotto, za szerokiego suportu na kwadrat no i korby na kwadrat. Pewnie przez awarie oryginalnej przerzutki zastąpił ją przerzutką która sąsiadowi została po wagancie ![]() Jednak z biedy na rowerze zostały oryginalne pedały z logo ZZR-u. Kiedy młody kolarz dostał nowszy sprzęt ten leżał zapomniany, trafił na działkę letniskową jako transport do sklepu i niszczał. Więc proszę o pomoc w rozszyfrowaniu rocznika i tego w jakiej specyfikacji ten sprzęt opuścił ZZR. Nie mam jeszcze planu na ten rower, chciałem z niego zrobić rower daily na współczesnym napędzie ale trochę mi go szkoda patrząc na to, że może to być dość wczesny huragan. Z góry dzięki za pomoc ![]() |