Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
głowica nie dochodzi - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221)
+--- Wątek: głowica nie dochodzi (/showthread.php?tid=55298)

głowica nie dochodzi - Leczyk_Junior - Wczoraj 21:51:49

Mam problem, otóż przed chwilą komarek wydmuchał uszczelkę pod głowicą węc postanowiłem ją zmienić. Jak założyłem nową uszczelke i przykładałem głowice (nie dokręcając) to zauważyłem że głowica nie dochodzi i jest lekka szparka bez dokręcania. nie wiem czy tak ma być czy powinno to całkowicie przychodzić. Na zdjęciu jest pokazany problem

[attachment=23620]

RE: głowica nie dochodzi - romek - Wczoraj 21:59:18

Jak dokrecisz to dojdzie, pewnie zakucie miedziane jest grubsze i na nim się opiera a jak skręcisz to się sprasuje i będzie git

głowica nie dochodzi - łogór 200 - Wczoraj 22:35:17

Rownie dobrze glowica moze byc krzywa,wypadalo by to sprawdzic bo zaraz wydmucha kolejna

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

RE: głowica nie dochodzi - Leczyk_Junior - Wczoraj 22:41:46

(Wczoraj 22:35:17)łogór 200 napisał(a):  Rownie dobrze glowica moze byc krzywa,wypadalo by to sprawdzic bo zaraz wydmucha kolejna

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

no właśnie jest po remoncie i na dotarciu było spoko. Jakos po 300km poluzowały się szpilki (nwm jak) i jak dokręcałem głowice to się urwała jedna (to że szpilki się poluzowały dowiedziałem się jak zdjąłem cylinder i je w palach odkręciłem). Założyłem potym nową uszczelkę i przejechałem z 5 km może i ją teraz wydmuchało a była dobrze głowica dokręcona

RE: głowica nie dochodzi - Norweski Zomowiec - Wczoraj 23:23:44

splanuj do zera, czyli to płaszczyzny głowicy te miejsca, gdzie oznaczyłem na czerwono

potem dokręcaj wszystko razem, - TYLKO WSZYSTKO ODTŁUSZCZASZ ACETONEM