![]() |
jaki motorower kupić na początek - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Giełda (/forumdisplay.php?fid=35) +--- Dział: Czy warto kupić? Wycena, Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=98) +--- Wątek: jaki motorower kupić na początek (/showthread.php?tid=50597) |
jaki motorower kupić na początek - andrewdobryziomek - 16-05-2020 12:44:06 Witam, za 3 miesiące kończę 15 lat i zastanawiam się nad kupnem jakiegoś motoroweru. Byłby to mój pierwszy motorower, chociaż jeździłem już na ogarze 200. Zależy mi na bezawaryjności. Budżet to ok. 1300 zł. RE: jaki motorower kupić na początek - raterro - 16-05-2020 12:48:33 Jeśli chcesz bezawaryjność, to raczej nie celuj w stare motorowery rometu, bo jednak często mają swoje humorki. Ogar 200 wg mnie ma lepszy silnik niż pozostałe (czyli inne dezametu). te chińskie silniki FMB są łatwe i tanie w naprawie, a też nie psują się jakoś bardzo, a do tego mają spore możliwości tuningu. Jednak jeśli masz chodź odrobinę chęci do podłubania przy "motorku" to bierz Ogara 200, albo innego klasyka rometu ![]() RE: jaki motorower kupić na początek - andrewdobryziomek - 16-05-2020 12:57:29 własnie ja celuję tylko w klasyki ogar, jawa i inne tylko nie wiem na co się zdecydować. Mogę też trochę przy nim podłubać, a mój tata w przeszłości jeździł takimi klasykami więc z chęcią mi pomoże go naprawić. Będę nim jeździł tylko po polnych drogach. RE: jaki motorower kupić na początek - klodian2002 - 16-05-2020 13:22:12 Ja w wieku ok 11 lat miałem kadeta, z którym przez ponad 2 lata nie było nic dłubane, do dziś pamiętam jak od drugiego palił przy -15 stopni. Teraz, już prawie 5 lat mam 223, jako małolat zachwalałem, bo i simsona brałem na prostej, bo mocniejszy od kadeta, 3 biegi itd. ale powiem ci że z czasem zmieniłem zdanie, mam prawko, japonię do daily, i zamiast Ogara 200 wolałbym 205, mniej grzebania i jakiś sentyment po kadecie do 023 pozostał. I tak, niby mam kadeta, kupiłem jakoś 2 lata temu, ale do dziś czeka na remont ![]() ![]() RE: jaki motorower kupić na początek - andrewdobryziomek - 16-05-2020 13:23:10 zastanawiałem się nad chartem, ale mój tata twierdzi, że są awaryjne i więcej się je naprawia niż nimi jeździ, a wsk w tych pieniądzach ciężko wyrwać RE: jaki motorower kupić na początek - DumDum - 16-05-2020 14:13:54 Jeśli chcesz tym jeździć i ma być mało awaryjne to niestety celuj raczej w konstrukcje przynajmniej z końcówki lat 90. Ewentualnie Simson. W dzisiejszych czasach Romet średnio nadaje się do codziennej jazdy. Raczej do stania i ładnego wyglądania. Raczej unikaj 4T bo przy tej pojemności możesz zapomnieć o dynamice. RE: jaki motorower kupić na początek - damian94 - 16-05-2020 15:30:22 Twój tata się nie zna ![]() Z motorowerów z tamtych lat do jazdy na co dzień to Charty albo Simsony ze względu na komfort (którego taki Ogar nie oferuje). RE: jaki motorower kupić na początek - Deecuu - 16-05-2020 23:21:47 Na awaryjność w charcie nie nardzekam ![]() RE: jaki motorower kupić na początek - XPek_84 - 17-05-2020 01:41:23 Jak masz dostatecznie powykręcane w bani i masz chęć do majsterkowania to ogar 200 jest na codzień jak znalazł ja swoim latam na spokojnie do pracy i po mieście, ale warto zastosować jakieś małe modyfikacje jak lepszy gaźnik czy cylinder po tuningu czy zawieszenie z charta dla komfortu i większego zaufania do sprzętu, ale jak nie chce ci się modzić to bierz charta, ale ja pozostanę fanbojem jawki ![]() RE: jaki motorower kupić na początek - trzcinka - 17-05-2020 01:58:09 Ja również bym brał charta, do 1300 jeszcze da się znaleźć w dobrym stanie charta. Ale Simson w tej cenie w dobrym stanie to graniczy z cudem RE: jaki motorower kupić na początek - Odrestaurator - 17-05-2020 02:05:32 Miałem Charta, nie psuł się, jeśli chodzi Chart/Simson to ja osobiście wybrałbym Simsona ale w tych pieniądzach nie kupisz dobrego. Charta obecnie też już ciężko dorwać za tą cenę. Z klasyków to jedynie ogar 200 i jawki, skoro nie chcesz nic nowego, ewentualnie japońską klasykę typu DT ale w tej cenie też ciężko jeśli zależy Ci na dokumentach. Jakbyś dozbierał trochę to otwiera Ci się szeroki wybór. RE: jaki motorower kupić na początek - TheKocur - 17-05-2020 10:02:50 Jeżeli nie masz zamiaru grzebać to bierz 4t, one nie psują się tak, a jeżeli już to części są tanie, a na 72cmm to to jedzie. Chyba że lubisz stare motorki to chart lub Simson. One są już godne polecenia, chociaż w tej cenie to raczej nic ciekawego nie znajdziesz. Niestety do charta są droższe i trudniej dostępne części. Romety z polskim silnikiem 023 to według mnie na starcie odpadają, bo na tak małej mocy i 2 biegowym silniku to po prostu nie da się jeździć i V max 40km/h. Ogar 200 to jednak ma te 3 biegi i pójdzie spokojnie te 60km/h. Ale niestety ma swoje humory dotyczące gaźnika lub zapłonu. Inny gaźnik i zapłon gwarantuje bezawaryjna jazdę. Do tego przychodzi możliwość łatwego tuningu. A co do dostępności części to jest tego pełno i nie jest drogie. RE: jaki motorower kupić na początek - Norweski Zomowiec - 17-05-2020 10:20:38 motorowery z 017/023: Dużo zabawy w dłubaniu, nawet pomimo wsadzenia cdi i innego gaźnika (mówię z swojego przykładu) chart: Jeszcze tani, ale problem z częściami Simson: zapomnij z taki pieniądzmi jawa 50/mustang/ogar 200: więcej mocy, jeszcze tanie bym szukał coś z tym silnikiem jawa, bo jeszcze tanie jednakże prawda jest taka, że co byś z tej listy wybrał - będziesz dłubał mniejszej czy większej skali i tak- ale to może i dobrze, bo czegoś się nauczysz RE: jaki motorower kupić na początek - Dawdzio - 17-05-2020 10:32:55 A ja powiem inaczej: bierz cokolwiek co Ci się spodoba. Każde stwierdzenie "dziś się nie nadaje do jazdy" to bzdura. Trabant też się dziś nie nadaje do jazdy, więc przejechałem nim w trzy lata kilkanaście tysięcy kilometrów. Jeśli chcesz to możesz jeździć nawet Fordem T, o ile tylko będziesz wystarczająco uparty i przyjemność z jazdy przewyższy jego wady. A bezawaryjność to mit. Są konstrukcje lepsze i gorsze, zdarzają się wady fabryczne i złe rozwiązania, ale najważniejsza jest dbałość właściciela i stan pojazdu. Z biegiem czasu rozwiąnia mechaniczne, wymagające dbałości i okresowej kontroli zostały wyparte przez elektronikę (choćby w przypadku załponu), ale przecież bez problemu można wymienić stare na nowe, inne. Inna sprawa to moc silnika, możesz ją podnieść, ale w pewnym momencie zaczną padać kolejne podzespoły, które nie są zaprojektowane pod wyższą moc. Tu musisz dokonać decyzji przy zakupie. Przy czym nawet S38 spokojnie daje sobie radę z tym, żeby dotoczyć się na miejsce. A nie ukrywajmy, to tylko motorower, prawie najniższe ogniwo w drogowym łańcuchu pokarmowym, z samochodami ścigać się nie będziesz. |