Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Odpowiedz 
Prąd jest ale iskry niema
Autor Wiadomość
piotrsagan14 Offline
Nowy
*


Liczba postów: 35
Imię: Piotr
Skąd: Opole Lubelskie
Pojazd: Romet Komar
Post: #1
Prąd jest ale iskry niema
Witam mam komara i w iskrowniku jest prąd bo mnie kopneło ale jak założe świecę to niema iskry a dodam że ta świeca miała wcześniej iskre.Co to może być?
28-02-2012 16:22:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
Przemek Niedostępny
Klubowicz
*


Liczba postów: 1,744
Imię: Przemek
Skąd: Bydgoszcz
Pojazd: Romet Chart
Post: #2
RE: Prąd jest ale iskry niema
W iskrowniku? Jak w fajke wlozyles palec i cie kopnelo to pewnie swieca zakonczyla swoj zywot.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2012 16:53:44 przez Przemek.)
28-02-2012 16:53:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
kilof Offline
ogarzysta
*


Liczba postów: 209
Imię: Kamil
Skąd: okolice Garwolina
Pojazd: Inny Romet
Post: #3
RE: Prąd jest ale iskry niema
zobacz tą świece

morze masz złą przerwę na przerywaczy ustaw dobrze i spiłuj pilniczkiem do paznokci platynki będą ci lepiej działać

28-02-2012 17:13:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MrF4k Offline
Daaaawwccaa
*


Liczba postów: 5,143
Imię: Karol
Skąd: Kamienna Wola
Pojazd: Romet Chart
Post: #4
RE: Prąd jest ale iskry niema
no możliwe ze swieca zakończyła prace lub masz złą przerwe na świecy i na platynach

Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski

(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a):  Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
28-02-2012 17:40:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dawido_99 Offline
55cc China power XD
*


Liczba postów: 524
Imię: Dawid
Skąd: Opalenica
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #5
RE: Prąd jest ale iskry niema
ja też mam komara więc tak :
-wymień fajkę
-sprawdź kondensator ( bo to dziadostwo naprawiałem to tydzień)
-ustaw idealnie platyny
-sprawdź klin czy nie ścięło
-zobacz cewkę
-zobacz świece
Jak to się nie sprawdzi to będzie ciężko

Jeśli komuś pomogłem daj "Piwo" / "Pomógł" to nie boli Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-02-2012 18:34:56 przez Dawido_99.)
28-02-2012 18:34:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
roberto125 Offline
Mechanik , Kumbajnista :P
*


Liczba postów: 91
Imię: Robert
Skąd: Ostrowiec Św. / Bodzechów
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #6
RE: Prąd jest ale iskry niema
najpierw włóż palca w fajke i kopnik jak cie kopnie to świeca;]

...:Moje Maszyny:... OGAR 200
04-03-2012 20:37:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
MichalSR50 Offline
Townomaniak
*


Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Skąd: Otwock [WOT]
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #7
RE: Prąd jest ale iskry niema
Zawsze się zaczyna od próby na innych świecach, bo to najczęstsza przyczyna Smile

Aktualnie: 7 rowerów Romet, 3 motorowery Romet, Simson, WSK, Jawa.

Moje pociechy na:
-PJ: http://www.polskajazda.pl/Account/Vehicles
-MA: http://motoalbum.pl/uzytkownik/4145/
-MM: http://mojemoto.pl/michalsr50
05-03-2012 00:25:22
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
marcin10915 Offline
Nowy
*


Liczba postów: 12
Imię: marcin
Skąd: starachowie
Pojazd: Romet Komar
Post: #8
RE: Prąd jest ale iskry niema
(05-03-2012 00:25:22)MichalSR50 napisał(a):  Zawsze się zaczyna od próby na innych świecach, bo to najczęstsza przyczyna Smile


ja też mam taki probrem prąd jest a iskry nie ma co to może być ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-07-2012 18:00:20 przez marcin10915.)
28-07-2012 17:59:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dawido_99 Offline
55cc China power XD
*


Liczba postów: 524
Imię: Dawid
Skąd: Opalenica
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #9
RE: Prąd jest ale iskry niema
Dzisiaj mi to się pokazało zobacz czy nigdzie kabelki nie dotykają masy i czy platyny są dobre

Jeśli komuś pomogłem daj "Piwo" / "Pomógł" to nie boli Smile
28-07-2012 18:53:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
wojtekr35 Offline
TeRrOrYsTa
*


Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
Skąd: Nowa Ruda
Pojazd: Inny
Post: #10
RE: Prąd jest ale iskry niema
Weź sprawdź czy będzie chodzić na innej świecy, ale w 100% sprawnej, bo nawet nowe trafiają się uszkodzone.

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Wszystko jest dla ludzi, wszystko też może Cię zabić"

http://www.facebook.com/pages/Supermoto-...2273483398
28-07-2012 21:47:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
marcin10915 Offline
Nowy
*


Liczba postów: 12
Imię: marcin
Skąd: starachowie
Pojazd: Romet Komar
Post: #11
RE: Prąd jest ale iskry niema
a może ci klina ścieło bo ja też tak kiedyś miałem kup nowy klin
Smile
28-07-2012 22:22:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dawido_99 Offline
55cc China power XD
*


Liczba postów: 524
Imię: Dawid
Skąd: Opalenica
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #12
RE: Prąd jest ale iskry niema
Nawet na klinie iskra jest

Jeśli komuś pomogłem daj "Piwo" / "Pomógł" to nie boli Smile
28-07-2012 22:50:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
fanfso Offline
Nie kupuj Skutera .


Liczba postów: 914
Imię: Robert .
Skąd: Naramice .
Pojazd: Romet Ogar 200
Post: #13
RE: Prąd jest ale iskry niema
Mówisz że kabel W/n jest dobry. Hmmmmmmmmm. Jak ja miałem taki problem w komarku jak miałem 8 Lat Tongue. Sprawdź kondensator i ustaw dobrze platynki .
29-07-2012 14:13:33
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Forum by Tomasso94 2010 - 2019. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Usermap | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Jednoślad miesiąca
Wrzesień - Szatek

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Kupię silnik 175
Ostatni post: remix301
Dzisiaj 08:43:25
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 2
Jubilat vs Zenit
Ostatni post: Dawdzio
Dzisiaj 07:43:38
» Odpowiedzi: 14
» Wyświetleń: 185
Motorynka swap 110 cm3 i ...
Ostatni post: seler1500
Dzisiaj 01:19:41
» Odpowiedzi: 630
» Wyświetleń: 81956
Co ja zrobiłam - kupiłam ...
Ostatni post: Motorowerzystka
Dzisiaj 00:22:31
» Odpowiedzi: 77
» Wyświetleń: 7690
Romet Ogar 205/ 50-TS-3
Ostatni post: Jorginsson
Dzisiaj 00:13:55
» Odpowiedzi: 132
» Wyświetleń: 15066
Romet Ogar 200 by Pociesz...
Ostatni post: Pocieszny71
Wczoraj 23:40:22
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 88
Gdzie kupić?
Ostatni post: kamil9480
Wczoraj 23:23:22
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 3809
Pancerny smartfon Jaki wy...
Ostatni post: gregorian2008
Wczoraj 23:04:35
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 198
Witam Serdecznie :)
Ostatni post: Odrestaurator
Wczoraj 22:37:56
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 43
Silnik 017 - z Luzu na Je...
Ostatni post: bkrukl
Wczoraj 21:48:05
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 44
Sprzedam częsci romet wsk...
Ostatni post: gregorian2008
Wczoraj 21:31:37
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 941
Łożyska, cylindry, uszcze...
Ostatni post: sosna
Wczoraj 20:26:50
» Odpowiedzi: 26
» Wyświetleń: 1356
Romet Ogar 202 Fi
Ostatni post: seler1500
Wczoraj 20:10:51
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 72
Zamienię Ogara 200
Ostatni post: Motorowerzystka
Wczoraj 18:39:02
» Odpowiedzi: 5
» Wyświetleń: 433
Koła Jawa 23p
Ostatni post: Pocieszny71
Wczoraj 17:26:13
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 47

Reklama