Komar MR 232 by skuter007
|
Autor |
Wiadomość |
skuter007
Uczeń
Liczba postów: 326
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
Komar MR 232 by skuter007
Jak sami wiecie od dłuższego czasu miałem marzenie o Sztywniaczku, ale brak ofert w moich okolicach niestety nie pozwolił mi na kupno jakiegokolwiek. Dzień przed zakończeniem roku szkolnego, mama podsunęła mi pod nos gazetę z ogłoszeniami, z nudów przejrzałem ją bo co innego miałem do roboty, tak patrzę i patrzę, a tu Komar rok 1968, ok. 30 sztuk. Tato natychmiast zadzwonił dogadał się z gościem i gdy następnego dnia byłem w szkole po odbiór świadectwa, pojechał po niego do Jarosławia. Musiałem zawieźć papiery do szkoły i gdy wracałem to myślałem że padnę jak go zobaczę. Wchodzę do garażu a tu stoi przede mną moje marzenie. Patrzyłem na niego pół dnia. Dopiero następnego dnia zauważyłem jest jest z roku 1966 co mnie zaskoczyło i to bardzo. Sprzedawca dowiedziawszy się od taty że odrestaurowuję stare motorki specjalnie go dla mnie skompletował więc dużo roboty z szukaniem części nie mam. Brakuje mi tylko licznika bo w tym ukręcił się gwint na linkę, sakwy no i tyle. Aktualnie jest cały w częściach, tylny błotnik pospawany, przedni i tylny obdarty z lakieru, bak wypolerowany (będę dobierał lakiery), chromy wypolerowane i póki co tyle. W tym tygodniu mam zamiar go pomalować.
|
|
02-07-2012 23:54:14 |
|
|
skuter007
Uczeń
Liczba postów: 326
Imię: Patryk
Pojazd: Inny
|
RE: Komar MR 232 by skuter007