Rejestracja Mustanga :D
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Rejestracja Mustanga :D
Zgodnie z prośbą zgłaszam się. Przerabiałem temat w piątek. Opiszę chronologicznie.
1. Kupiłem Rometa T1 bez dowodu i tablicy, spisałem zwyczajną umowę.
2. Poprzedni właściciel w miejscu zarejestrowania wziął dokument zaświadczający iż pojazd istnieje w ewidencji i nie był wyrejestrowany. Kazali okazać przy tym ważne badanie badanie techniczne(wydruk z pieczątką diagnosty, koszt u mnie 50zł). Jeśli pojazd nie istnieje w ewidencji pojazdów-koniec gry.
3. Zgłosiłem się w moim urzędzie. Kazali ubezpieczyć OC jeszcze na starą tablicę-zrobiłem to. Najtaniej chyba w PZU, ale warto też popatrzeć w innych.
4. Zgłosiłem się w okienku. Pani wymagała:umowy(koniecznie oryginału), polisy OC, ważnego przeglądu(to co w punkcie 2.), zaświadczenia z miejsca poprzedniej rejestracji że pojazd istnieje w ich kartotekach, oświadczenia że w momencie kupna nie otrzymało się tablicy rejestracyjnej i dowodu. Do tego oczywiście dokument tożsamości, najlepiej taki jak na umowie(u mnie dowód).
5. Pani odesłała mnie do kasy. Na dowód i tablicę poszło chyba 112zł. Mam gdzieś dowód wpłaty, ale na pewno coś w granicach 110-120.
6. Wróciłem z dowodem wpłaty. Pani dała mi nową, białą tablicę i miękki dowód. Po miesiącu mam się zgłosić po twardy.
7. Poszedłem do ubezpieczyciela zawrzeć aneks do umowy dotyczącej polisy OC, dotyczącej zmiany numerów rejestracyjnych pojazdu. Pan wydrukował karteczkę, przybił pieczątkę i to chyba wszystko. Zostało zamontować tablicę i jeździć.
Jeśli coś jest niejasno napisane, pytajcie. Zwykle o tej porze mózg nieźle mi pracuje, ale w ciągu 3 dni przespałem może z 10 godzin. A jutro jeszcze wesele...
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
20-05-2012 02:13:48 |
|
2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Norbi96 (05-20-2012), Rammbo (05-21-2012)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|