Sentymentalny ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Sentymentalny ogar 200
Okej oba koła ogarnięte, według mnie koła to jest połowa wyglądu motocykla/motoroweru, teraz jest bardzo ładnie czysto schludnie, przynajmniej według mnie, niestety wyszedł mały szkopuł, bo w pośpiechu wysłałem dwa dekle tylne do polerki, no i z przodu mam stary dekiel chwilowo, będzie czas to odeślę przedni dekiel oraz korpusy manetek do aquablastingu żeby też ładne były, założyłem też lusterko co mi spaceman polecił, wygląda spoko
Zostało mi wymienić dźwignie biegów i kopniaka, bo szpecą, to będą chyba ostatnie elementy w tym romecie, no i dźwignia biegów, którą mam ale nie ma komu jej zamontować.
Mam też jeden oryginalny kapturek wentylka, niestety jeden drugi gdzieś zaginął, gdyby ktoś miał taki i byłby chętny wysłać listem, to zapraszam na pv
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2023 21:05:11 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
22-03-2023 21:03:26 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
|
Dziękuję za wypowiedzi, zachęcam innych do oceniania również, już odpowiadam po kolei
Romek, śruby dałem takie, bo 6 kątne według mnie by tam bardzo bardzo nie pasowały, tym bardziej imbus, poprosiłem pana w sklepie o jakieś z płaskimi łebkami i tylko takie miał do zaoferowania, więc takie są, według mnie lepsze niż zwykłe. Lakier z tego co pamiętam ral 6002, oszukałem się w necie jak ludzie to malują no i sporo osób ten pisało, pani z sklepu z farbami mi nie chciała wymieszać oryginalnego lakieru jaki jest z palety fiata, też te zdjęcia słabo oddają bo na żywo ten kolor jednak trochę inny jest, też sporo od światła zależy, na jednych zdjęciach on jest jasny pomarańczowy, na innych prawie czerwony. Co do imbusów to są na silniku, mi się bardziej podobają i są wygodniejsze dla mnie.
Quake, trochę nie rozumiem co masz na myśli przez paskudne, dałem po prostu oryginalne takie jakie powinny być do tego rocznika i takie jakie były u mnie na oryginalnym lakierze, z tego co się orientuję powinienem mieć jeszcze siedzenie z takim "stopniem", więc to też do dopracowania.
myślę jeszcze o jednej przeróbce, mianowicie upchnięcie cewki wn, od cdi, do oryginalnej cewki butelkowej, żeby zachować oryginalny wygląd, oraz funkcjonalność cdi, spróbuję coś pokombinować w wolnych chwilach, jak mi się uda to będę bardzo usatysfakcjonowany
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2023 23:50:07 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
22-03-2023 23:41:19 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
|
Z naklejkami chodzi o to, że to tandetne podróbki, do tego nieudolne. Oryginalnie powinieneś mieć takie naklejki:
Twoje mają złą czcionkę i srebrny a nie biały napis.
I wiem, że twoje oryginalne pewnie miały srebrny napis, ale to tylko dlatego, że po latach biały nadruk wypłowiał/zniknął.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
23-03-2023 19:11:05 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
Paskal (03-23-2023)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|