Sentymentalny ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Sentymentalny ogar 200
romecik sobie śmiga, na razie bez zastrzeżeń, jedynie czuć, że jest żwawszy i elastyczniejszy więc chyba się dobrze dociera, muszę w wolnej chwili kiedyś uporządkować instalację cdi bo jest trochę makaronu w schowku, ale to już jak nie będę miał co robić
Przypomniało mi się, jednak to nie pierścienie tak dzwonią, nie wiem czy to nie dzwoni linka gazu o przepustnicę, lub przepustnica w gaźniku, bo objawy są takie że jak nie dotykam rometa i chodzi na wolnych to strasznie coś dzwoni, jak lekko ruszę manetką gazu, aby tylko linka się napięła a obroty nie wzrosły to dzwonienie ustaje, więc nie wiem czy to nie wina tego jikova, same problemy z nim, zakładam tego mojego chinczyka chyba z powrotem i dam znać czy coś się zmieniło
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2023 19:07:57 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
04-03-2023 18:36:31 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Sentymentalny ogar 200
Wyrwałem dekielek zapłonu w końcu za pół darmo trochę go przeczyściłem co by świeżo wyglądał, na śrubki nie patrzcie innych nie miałem to takie założyłem, gaźnik też zamiennik założyłem razem z okapnikiem. Rozebrałem też koła i odesłałem bębny do gas brzoza garage na polerkę, także jak przyjdą będę zaplatał koła, muszę jakąś maszynkę sobie skombinować do centrowania, mam jakiś wahacz od 205 mógłbym z niego sobie coś takiego zrobić, jakąś podstawkę wyspawać. Od razu kupię nową zębatkę na tył, żeby jakoś to wyglądało, napinacze i ośki nowe też dam
Generalnie zastanawiałem się nad polerką dekli, ale stwierdziłem że nie będzie to dobrze wyglądać jak dekle będą na lustro wypolerowane, a silnik taki jaki jest, więc odpuściłem. Może na dniach też założę w końcu stopkę centralną od ogara 200 jak bozia przykazała, tyle że nie mam jej w kolorze będę musiał psiknąć
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2023 20:29:35 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
07-03-2023 20:27:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|