Gruz model 2352
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,181
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
Gruz model 2352
Za bardzo nie ma się tu czym chwalić. Coś co kiedyś było Komarem 2352 od dłuższego czasu wala się u mnie. Kiedyś należał do siostry kolegi mojego ojca, potem od kolegi ojca kupił to mój kolega, sprzedał bratu, a on mi. Pamiętam go jeszcze w miarę kompletnego, potem został rozebrany przez kolegę, potem miał być poskładany dla mnie ale wyszły komplikacje z moim silnikiem. Kupiłem go więc za 50 zł trochę bardziej, choć niewiele kompletnego. I cóż, w międzyczasie troche rzeczy poszło do Komara, trochę do motorynki. Czemu zakładam o nim temat? Ano dziś chciałem go troche doprowadzić do porządku. Przyniosłem stare koła, chciałem wybrać te najlepsze i założyć. Wybrałem najładniejsze, wyczyściłem z rdzy, założyłem jeszcze zdatną oponę. Chciałem wybić pozostałości starego łożyska.. A tu piasta pęknięta. I tak, komar dalej leży i będzie leżeć. Jestem skłonny go opchnąć za 80 zł, troche rzeczy dorzuce. Oczywiście bez dokumentów.
A teraz detale:
Napis na mocowaniu silnika:
Miejsce gdzie powinna być tabliczka - dowód że nie każdy Komar ją posiadał
Ślady po uciętym mocowaniu za głowicę - kolega to zrobil bo wsadzał tam silnik S38.
|
|
22-03-2014 18:55:31 |
|
|
motomaniak
Technik
Liczba postów: 1,022
Imię: Jakub
Pojazd: Inny
|
|
22-03-2014 19:50:52 |
|
|
romek
019 rzondzi
|
RE: Gruz model 2352
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-01-2021 21:04:51 przez romek.)
|
|
10-01-2021 21:03:02 |
|
1 osoba postawiła piwo romek za ten post:1 osoba postawiła piwo romek za ten post.
klodian2002 (01-10-2021)
|
romek
019 rzondzi
|
RE: Gruz model 2352
To teraz taka śmieszna historia. Jakiś czas temu przeglądałem fejsa i na marketplace znalazłem go wystawionego za 1100 zł Oczywiście opis niekoniecznie zgodny z prawdą (silnik niby tylko do poskładania, drugi właściciel), wystawiła go dziewczyna która pisała do mnie czy aktualne w momencie kiedy już był ustawiony kupiec. Postanowiłem napisać że dziękuję za dwie rzeczy, za udaną transakcję bo jestem szczęśliwy że dostałem choć 400 zł, a dwa za cenną lekcję że nie należy wierzyć w ogłoszenia. Dziewczyna odpisała że to nie tak, że co prawda pisała wcześniej do mnie, ale z mężem kupili go dla syna od tego kolesia co jemu sprzedałem, silnik miał być kompletny, ale okazało się że wydmuszka i teraz sprzedają żeby odzyskać część pieniędzy. Potem stał na olx za 900 zł, oczywiście tylko wyczyszczony. Także januszerka na całego. Uważajcie bo obecnie szał na te nasze truchła sięga zenitu.
|
|
03-03-2021 19:29:55 |
|
2 użytkowników postawiło piwo romek za ten post:2 użytkowników postawiło piwo romek za ten post.
bacablue (03-03-2021), Ryoko Yuki (03-03-2021)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|