| 

| 
					Bartek i jego garaż
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| Bartek   Emerytowany Moderatroll

Liczba postów: 2,930
 Imię: Bartek
 Pojazd: Romet Ogar 200

| 
			| Bartek i jego garaż 

Cześć cześć. 
Jako, że dalej powróciłem do pasji z młodzieńczych lat (tak kryzys mnie dopadł   ) postanowiłem założyć jeden temat i tutaj będę zamieszczał swoje pojazdy    Na razie w moim garażu zawitał Ogar 200 vel Kazik oraz ostatnio nabyłem za grosze szczątki komara 2350 (90% mam oprócz klap silnika, skorupy lampy i boczków ramy) 
Mietka wam nie muszę przedstawiać bo każdy go zna z tematu Ani    Ale zamieszczę zdjęcie żeby nie było   
Więc zaczynamy: 
Romet Ogar 200 vel Mietek :

I teraz mój nowy nabytek Romet komar 2350 vel Kazik     
I pytanie.. co to za skorupa lampy ? Komarowska to na bank nie jest.. Więc Żak / Ryś ?

Plany ? 
Ogar: 
- nowa instalacja elektryczna 
- może pokuszę się na ponowną odnowę lakieru lecz teraz raz a dobrze (robiłem zaprawki jest okej ale jak to ja musi być cacy..) 
- nowe chromy 
Komar: 
- silnik (muszę zrobić przegląd) 
- siedzenie (tylko mam stelaż..) 
- klapy silnika 
- boczki ramy 
- odnowa powłoki lakierniczej (kolor limonka ) 
- zobaczę co zdziałam z kołami jeśli chrom będzie okropny polecą do malowania a jak będzie gotówka będą nowe chromy 
- instalacja  
- rejestracja na zabytek (o ile się da bo neistety rama bez kwitów :/) 
A co do planów mojego garażu ? 
W planach jeszcze zakup 4 motorków ( muszę dorwać 50t1 i przerobić na stary typ zawieszenia,  Kaczuszka, Simson S51 Enduro (możliwe, że za 3 msce zawita    ) oraz WSK'a) 
Także zapraszam do śledzenia tematu   KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
 |  |  
	| 20-12-2018 22:31:51 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif) 2 użytkowników postawiło piwo Bartek za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Bartek za ten post. Jorginsson (03-09-2019), Suwmiarka (12-20-2018)
 |  

| 
			| RE: Bartek i jego garaż 

A dziękuję dziękuję    Miecio będzie robiony na cukierek.  
Kazik na razie w fazie kompletowania. I też będzie robiony jak najlepiej się da (szkoda, że papierów brak..)  
Tylko ta osłona lampy nie daje mi spokoju   
Ps. Lagi ze zdjęcia na sprzedaż   KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
 |  |  
	| 20-12-2018 22:55:34 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| kamil97   Początkujący

Liczba postów: 1,709
 Imię: Kamil
 Pojazd: Inny

| 

Kurczę Bartek, po tylu latach przerwy od komarków powróciłeś z wielkimi planami. Ciekawe czy mnie to spotka..  
Podziwiam i będę obserwował postępy w miarę wolnego czasu   
oo kw112  kiedy ja cię widział   Moja skoda octavia I 1.8 SLX

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2018 20:19:21 przez kamil97.)
 |  |  
	| 21-12-2018 20:18:43 |  |  

|  

| 

@Kamil97 jak tutaj ktoś na forum powiedział. Człowiek z Rometa wyrasta ale Romet z człowieka nie wychodzi    (czy jakoś tak    ) Już od dłuższego czasu polowałem za jakimś motorkiem. I udało się kupić Ogara 200    A że był dalej niedosyt to zacząłem szukać komara 2350 (spełnienie marzenia z dzieciństwa) Teraz długa droga do zrobienia z niego cukierka. Jak juz będzie w kolorze to już będę spokojny   
@grek132    Dziękuję    A Ty dokładnie skąd jesteś ?   KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
 |  |  
	| 21-12-2018 21:23:51 |  |  

|  

|  |  
	| 22-12-2018 00:14:32 |  |  

|  

| 

(05-01-2019 10:44:59)Suwmiarka napisał(a):  Jak widzę popełniłeś błąd w nazewnictwie we wstępie  Co do Ogara to według mnie wygląda całkiem dobrze. Jeśli masz remontować coś to chyba Komar się bardziej o to prosi

Jaki błąd popełniłem ?    
Więc wreszcie jestem w ojczyźnie. Powoli już ogarnąłem osobiste sprawy więc teraz wieczorkami jak pozwoli czas zacznę ogarniać tematy motorków.  
Czekam na paczuszkę z allegro i muszę zrealizować zamówienie od Jackmotors. 
Na dzień dobry Mietek dostanie nową instalację, rurę między filtrem a gaźnikiem (po zimie sobie ładnie pękła). W końcu dorwałem tą blaszkę łączącą pedał hamulca z prętem. Do pełni szczęścia brakuje mi ładnych sprężyn do tylnego zawieszenia oraz kół z ładnym chromem   
Komar.. 
Na razie stoi jak stoi. Szukam gratów. I jak będzie czas zaczynam przygotowania pod malowanie.  
Dziś fotek nie zdążyłem zrobić. Może jutro uda się jak będę działał przy Mietku   
Do usłyszenia !
			 KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
 |  |  
	| 08-03-2019 23:52:56 |  |  

|  

| 

Wiele się nie dzieje z tego względu, że brak trochę czasu. Co o Mietka. Przyszła paczuszka z nową świecą, fajką, gumą łączącą gaźnik z filtrem oraz połączenie dźwigni hamulca z prętem. Wreszcie pedał wraca do swojej pozycji. Na dniach zajmę się elektryką. Kable czekają lecz czasu brak.. Do ogarnięcia jeszcze wianki sztycy i bd ok.  
Jeśli by ktoś miał przelotkę do linki licznika to proszę o info na pw chętnie odkupię. 
A i jeszcze jedno    Ma ktoś z was zaufany zakład który by odnowił mi parę chromów ? I jak to by wyglądało cenowo za ponowną odnowę sprężyn tylnych, rączek hamulca i sprzęgła ? I jeszcze parę rzeczy. 
A tutaj łapcie jedno zdj Miecia w oczekiwaniu na dobrą pogodę     KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
 |  |  
	| 16-03-2019 18:55:31 |  |  

|  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|