romety by rafi555
|
Autor |
Wiadomość |
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
RE: romety by rafi555
Tyle ta ja wiem takie rzeczy znam. I zawsze jak myślę o oznaczeniu AC albo DC to ciekawi mnie czy ma to związek z AC/DC .
dziś z kumplem pogrzebaliśmy popatrzyliśmy i założyliśmy jego moduł i... Ożył . Czyli trzeba kupić moduł i jeszcze kilka na zapas co by w dalekiej trasie nie padło a plany już są .
|
|
19-08-2018 01:24:08 |
|
|
rafi555
Zawodowiec
|
|
29-08-2018 00:53:11 |
|
|
rafi555
Zawodowiec
|
I jak się podoba ?
Generalnie historia tego ogara jest taka, że pewnego razu zadzwonił do mnie kolega i mówi że ma coś takiego i nie umie ustawić zapłonu. Przyjechałem do niego komarem i ustawiliśmy zapłon i ogarneliśmy to i owo ogarek odpalił lecz chodził jako tako i kolega postanowił się przejechać co się okazało była tylko jedynka i dwójka która wyskakiwała a trójka wcale nie wchodziła, jeszcze wcześniej koło nie kręciło się do tyłu i kopniak daleko łapał. Rozebraliśmy silnik a tam rozwalony półksiężyc (nie ma 1 zęba) i wałek zdawczy podobnie stracił ząbek. Kolega miał kupić skrzynie żeby go poskładać jednak zadzwonił do mnie że sprzedaje i kupuje komara takiego jak mój a ogar idzie do żyda z początku pomyślałem jak w dobrej cenie to biorę, i cena okazała się dobra dałem 200 zł . Rocznik 1986 może ktoś zobaczy i podpowie co nieoryginalne bo ja jak narazie nie mam zielonego pojęcia o tej maszynie
Jeszcze mam kilka pytań:
1 Czy na prawdę ta dźwignia ma taki zakres?
2 Te koło powinno mieć zęby ścięte pod skosem?
3 Te otwory powinny być zaślepione?
4 Czyli regulacja tego gaźnika polega na ustawieniu poziomu paliwa i iglicy oraz oczywiście obrotów jałowych innej regulacji nie ma ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-08-2018 23:42:27 przez rafi555.)
|
|
29-08-2018 23:20:28 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,605
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
Coś.
1. Co rozumiesz przez "taki zakres"? Dźwignia biegów w 223 wykonuje bardzo mały ruch.
3. Ten niżej z pewnością nie. Wycieka nim nadmiar paliwa na zewnątrz zamiast zalewać cylinder.
4. Dokładnie. Tylko iglica, obroty i odpowiedni poziom paliwa w komorze. Nie ma płynnej regulacji składu mieszanki.
Ile usługa?
Wzmożona kontrola społeczna złomowisk podstawą sukcesów w zdobywaniu interesującego mienia.
|
|
30-08-2018 15:10:44 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|