romety by rafi555
|
Autor |
Wiadomość |
seler1500
Kątówka robi bzzz
Liczba postów: 1,968
Imię: Rafał
Pojazd: Romet Pony
|
RE: romety by rafi555
Mam nadzieję, że założyłeś jakiś filtr powietrza
Ładnie Ci śmiga ten komar, no z tym podwyższonym spalaniem to niestety już tak jest, zawsze idzie w parze z modami. Moje 55/4 z dyfuzorem żre prawie 4l na 100 km
I chyba łamie wszystkie stereotypy o słabej skrzyni w dezametach, 5,5 tyś km a ona nadal nie chce się rozlecieć
Mimo spalania po przeróbkach, nawet tych najmniejszych, zdecydowanie warto, radość z jazdy - nieopisana
Szkoda, że bezmyślnie postawiłem na gaźnik Simsona, kiedy ustaliłem, że mój GM zawodzi, mojej podróbki dellorto nie dało się ustawić, a tu proszę, oryginał robi robotę. Jeśli coś mogę dodać od siebie - załóż tam jakiś filterek paliwa z mosiężnym wkładem, u siebie leję cały czas z dystrybutora, a po kilku tankowaniach filtr był czarny, mimo czystego baku. A jeśli nie masz jeszcze filtra powietrza, polecam filtry piankowe, albo stożkowe z obudową, te drugie są praktyczniejsze, nie łapią wody w deszczu. Co do opinii o stożkach, że niby źle filtrują. Weź pod uwagę, że te tanie stożki filtrują poprawnie dopiero po zwilżeniu olejem
Ale jeśli już taki filtr, to najlepiej nie sama siatka tylko siateczka z papierowym wkładem.
Ad. Przełożenia - jeśli silnik na dwójce kręci "do końca", jak słusznie zauważyłeś, dobrze by było ciutkę wydłużyć przełożenia, by wykorzystać potencjał silnika i zmniejszyć średnie spalanie.
Serwis ACO pod wezwaniem świętego nikasilu
|
|
14-08-2018 06:23:44 |
|
|
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
RE: romety by rafi555
Założyłem dyszę główną 65 zamiast 80, i jest niebo a ziemia . Filtr paliwa kupiłem, założyłem chciałem zdjąć wężyk i się połamał, ale majster naprawi . Filtr powietrza założony oczywiście samoróbka, ale muszę go jeszcze dopracować bo na max obrotach wciągnęło gąbkę z której był zrobiony.
Ogółem to zawala mi dyszę wolnych obrotów ponieważ chodzi na wolnych nie chce się wkręcić. Wyczyści się i jest lux, ale chwila moment i jest to samo
|
|
16-08-2018 23:09:35 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|