Mój pierwszy Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_j
Technik
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
Mi to tam całe szczęście zwisa i powiewa.
Wiem tylko, że detale tworzą klimat. I tymi detalami można coś spieprzyć, albo uzyskać coś nawet delikatnie ładniejszego niż fabryka wypuściła.
Ale w sumie z tymi wieś-naklejkami to trochę pasuje. Jeszcze pęknięte podnóżki można zamontować i pomiędzy dwie części gumy, na pęknięciu, napchać nieco siana, wyschniętej trawy, czy coś.
Licznik zepsuć, po co ma być sprawny, gasić przed duszenie, albo zdejmowanie fajki ze świecy, tu i tam zamontować trytki.
Jak coś się komuś podoba to oh ah, a jak lekko się napomknie, że to nie wygląda to 'eee, przecież to tylko wężyk, przecież to to, tamto, sramto, owamto, nikt na to nie patrzy, a inni mają szajs' i w ogóle.
Taka sama reakcja jak kol. lincoln_88, jak w internetach zaprezentował swoje piękne spawy na swoim 125p i publika zaczęła krytykować jego kulturę techniczną, podejście do sprawy remontu pojazdu. Wypisz wymaluj. Ale to nie o to chodzi trochę...
|
|
05-02-2016 20:03:51 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ty jureczku weź wyluzuj, bo serio z każdego detalu robisz takie wywody. Jak nie imbusowe śrubki w tamtym Ogarze to głupi wężyk w tym.
Dobrze, że Twoje patenty w Twoich maszynach nie są wieśniackie i pewnie nie ma się do czego przyczepić. A rozerwane podnóżki to sobie zamontuj najlepiej żebyś miał na co ponarzekać, może wtedy zejdziesz z innych, bo Twoje wywody robią się żenujące.
I nie wiem czego nie rozumiesz. Dla Ciebie naklejki są "wieśniackie" a wężyk "nie taki", ale pomyślałeś przez chwilę, że może takie wybrałem bo takie mi się podobają? To, że coś nie jest w guście wielmożnego pana, nie musi oznaczać z miejsca, że jest "wieśniackie". Wieśniackie to masz podejście, bo wbijasz tu tylko po to żeby nakręcić aferę z powodu głupiego wężyka czy kij wie jakiego elementu, a potem próbować udowodnić, że tak jak Tobie byłoby ładniej byłoby lepiej. Zrób swoje "piździki" na glanc bajerę, że nie będzie się do czego czepić i wtedy wróć. Bo to trochę hipokryzja czepiać się u mnie jakiegoś wężyka czy licznika samemu nie dbając o "detale".
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
05-02-2016 23:14:29 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
maly (02-09-2016)
|
jurek_j
Technik
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
Nigdy bresiuniu, nie musisz martwić się o to. A popękane podnóżki w nim mam, żeby z wyschniętą trawą jeszcze bardziej dążył do pożądanego przeze mnie stanu.
Nie uda tu się nawiązać jakiejkolwiek nici porozumienia, bo... Bo hgw co. Ale w sumie to dobrze.
Gdybym miał się czepiać, to bym leciał od a do z, od jakichś zacieków na baku, czy gdzie to tam one są, po pomalowane, fabrycznie niemalowane elementy łączeń części. Ale nie, lepiej stwierdzić, że się przypier...lam o wszystko na podstawie tego, iż napisałem że są jeszcze inne wężyki paliwowe poza czarnym, grubym zbrojonym i cienkim, przezroczystym monolitem.
Muszę spróbować kiedyś tak któregoś doktorka zagadać przy zdawaniu projektu jak Wy, że jest dobrze, że tylko się czepia, a sam czegoś takiego nie zrobi. Ciężko będzie, ale kto nie próbuje ten... no...
|
|
06-02-2016 00:07:14 |
|
|
Quake96
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2016 01:10:57 przez Quake96.)
|
|
08-02-2016 00:57:45 |
|
|
Quake96
|
|
|
08-02-2016 16:55:10 |
|
|
Quake96
|
|
|
10-02-2016 16:49:23 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
10-02-2016 18:24:50 |
|
|
krzychu222u1@wp.pl
Uczeń
Liczba postów: 194
Imię: KrzysiekRometowiec
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
|
10-02-2016 18:51:55 |
|
|
Quake96
|
|
|
10-02-2016 20:07:09 |
|
|
Quake96
|
|
|
10-02-2016 21:58:41 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
kubu355 (02-22-2016)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|