Romet Ogar 200 1986' By Dawid.xD
|
Autor |
Wiadomość |
Dawid.xD
Technik
Liczba postów: 655
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200 By Dawid.xD, czyli spełnione marzenie z dzieciństwa.
|
|
29-11-2015 19:19:55 |
|
|
Dawid.xD
Technik
|
Dzisiaj pierwsza przejażdżka Ogim Wyczyscilem bak, założyłem filterek paliwa, dokrecilem kranik, gaźnik, kruciec, ponieważ byly luźne. Wlalem mieszankę do baku o ruszylem, bylem bardzo zaskoczony ponieważ byly właściciel mowil że Ogarel byl słaby, a tu się okazję ze ma większego "buta" od mojego Simsonka Ogólnie motorek bardzo mocny, żwawy, lecz strasznie go zalewa, oraz Jikov strasznie cieknie, czym najlepiej go uszczelnic ? Dacie moze jakies rady co do regulacji ? Którą śrubka reguluje się paliwo, bo jak narazie zauwazylem tylko tą ze sprężyną Z góry dzięki za pomoc, jal wszystko do pracuję do wiosny to Ogarkiem lece na rozpoczęcie sezonu
|
|
30-11-2015 19:51:31 |
|
|
Michał
Taki tam
Liczba postów: 320
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
Poziom paliwa regulujesz podginając,bądź przyginając blaszkę zaworka.
Jak zalewa,to musi przygiąć ją w dół,by obniżyć poziom paliwa.
W ijkovie jeśli dobrze pamiętam,to jest tylko jedna śrubka od regulacji-wolnych obrotów .
|
|
30-11-2015 20:07:59 |
|
|
Dawid.xD
Technik
|
Jednak regulacja zbytnio nie pomaga, gaźnik cieknie jak oszalały, więc prawdopodobnie zakupię od kumpla, Jikova po remoncie, nie cicknie, pięknie wyregulowany i wgl, do tego guma od filtra powietrza której mi brakuje i cała puszka filtra z nowym wkładem, za nie wielką sumę ogólnie plan do Ogiego mam taki, że ogarniemy sprawy z papierami, zarejestruje, porobię to co trzeba ze strony technicznej i motorek leci w piach, a następnie w nowy, piękny oryginalny kolor, taki jak jest teraz
Żeby nie było tak nudno, to łapcie fotkę odpoczywającego Ogarka (na noc stoi pod kocem :3 )
|
|
05-12-2015 22:44:32 |
|
|
Dawid.xD
Technik
|
|
|
07-12-2015 20:59:56 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|