Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Remont silnika s38
|
Autor |
Wiadomość |
komarTKD
Nowy
Liczba postów: 3
Imię: Julek
Pojazd: Romet Komar
|
|
12-05-2015 16:43:23 |
|
|
buri97pl
Technik
Liczba postów: 192
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Remont silnika s38
Łożyska cx lepiej sobie daruj kup łożyska firmy Fag,Skf,Koyo.Chińskie zapewne wiesz co to warte... zero przecinek nic.
Wał też kupiłem z allegro jest on niepodobny do oryginału jest dłuższy itd. przez co magneto na stożku nie siada tak jak trzeba a sprzęgło będzie ci szarpać przy wbijaniu 1 biegu.Lepiej załatw sobie regenerację albo w ostateczności kup nowy.Jeśli chodzi o cyla lepiej oddać do szlifu te nowe almota itd. mają tak spie....lone kanały ,że to jest poezja.
Gość zrobi ci eleganckiego szlifa za 60zł i nie będziesz żałował.
W multicarze popatrz sobie ile jest niezadowolonych osób z transakcji chyba pół narodu tak więc zastanów się czy warto od nich coś wogóle zamawiać
Głowicy nie kupuj zostaw starą przecież ona się nie zużywa chyba ,że gwint na swiecę masz zjechany
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2015 17:23:24 przez buri97pl.)
|
|
12-05-2015 17:19:48 |
|
|
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Remont silnika s38
Te zestawy to loteria. Raz trafisz na dobry zestaw, który posłuży tyle co oryginalny ZMD, czy tam Almot, a raz trafisz na tandete, która rozwali się po 100km. Powiem Ci, że za taką cenę cudów nie należy się spodziewać, ja osobiście kupiłbym ten zestaw, dokładnie się mu przyjrzał, i jeżeli wszystko by było dobrze to śmiało montował. Jedynie łożyska i pierścienie zamienił na coś lepszego oraz wywalił łożysko igiełkowe na główce korbowodu i wstawił tulejkę.
W swoim romecie mam taki zestaw, oczywiście zamienione to co napisałem (oprócz pierścieni - kupiłem najtańsze) i po 400km nic szczególnego się nie dzieje, no może trochę pierścionki grają, ale wymienić to nie problem.
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
12-05-2015 19:26:46 |
|
|