Suzuki - od Damiana ;P
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
26-11-2014 14:57:39 |
|
|
Damian4570
|
RE: Suzuki - od Damiana ;P
Wszystko zależy od techniki jazdy, każdy jak wiadomo, ma inną - mnie osobiście przy jeździe 110-120 km/h, kark tak zaczyna n.... boleć, że zwalniam I śmigam w okolicy 90 km/h, może na przyszły sezon będę jeszcze raz ustanawiał rekord prędkości, dla mojego Gienka, jak na razie, to jakieś 2 miesiące temu wycisnąłem z niego 140~km/h - i to chyba max. ile można wycisnąć z tego silnika. No, ale to jest cruiser, a nie ścigacz Na przyszły sezon, jak gdzieś już wcześniej wspominałem, wpadnie może coś mocniejszego (na razie mam dwa upatrzone modele Suzuki: Bandit 600S, lub Suzuki GSR, a pewnie skończy się na Gladiusie za którym tęsknie, bo na nim zdawałem prawko i na nim przejeździłem najwięcej godzin ) Ale to się jeszcze zobaczy, bo jak będę kupował 2 moto, to najwcześniej pod koniec lipca przyszłego roku
Co do Gienka, na ten moment - problem cieknącego paliwka wyeliminował się sam 0-0 Dlaczego i jak nie wiem.... Został mi tylko do wymiany ten nieszczęsny uszczelniacz lagi (będą obydwa nowe). W zależności od finansów, tarczę hamulcową dam do stoczenia, oraz wymienię klocki na nowe, a z tyłu wymienię szczęki hamulcowe, bo przy intensywnym hamowaniu, tylne koło potrafi się nieźle zblokować... A teraz moto stoi już od tygodnia w garażu pod przykryciem i czeka na nowe części
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2014 19:18:28 przez Damian4570.)
|
|
30-11-2014 19:14:13 |
|
|
Damian4570
|
|
19-12-2014 15:26:58 |
|
|
Damian4570
|
RE: Suzuki - od Damiana ;P
Mam nadzieję, że zima nie wróci, bo sezon zamierzam zacząć wraz pierwszymi dniami marca Teraz już trochę kasy uzbieranej mam, więc powoli zaczynam kompletować części. W pierwszej kolejności do wymiany, uszczelniacze przedniego zawieszenia do wymiany, wraz z kapturami przeciwpyłowymi. Przednia tarcza hamulca pójdzie na regenerację, zamontuję nowe klocki hamulcowe z przodu, z tyłu może szczęki hamulcowe również wymienię. Akumulator będzie również nowy, ale kupię go dopiero w środku sezonu, bo ten jeszcze jakoś próbuję ratować (ładowanie i częściowe rozładowanie) i jakoś się trzyma...chyba. Teraz odbiegając nieco od tematu, dodam tylko, że kupuję następne moto, jednak waham się między Banditem GSF 600, a GSR 650 - w zasadzie, ostateczna decyzja będzie zależała od ostatecznego budżetu. Niestety kolejne moto może wpaść dopiero w sierpniu/wrześniu br :/ Gienka sprzedawać nie będę Dlatego, muszę trochę pieniędzy jeszcze uzbierać (właściwie, dodatkowe 2~3k)
Teraz kolejna rzecz, jak już wcześniej wspominałem mam zamiar prowadzić swój własny Motovlog, pomysłów mam tyle, że musiałem skorzystać z notatnika, żeby mi z głowy nie uleciały Przede wszystkim chcę wprowadzić trochę innowacyjności, oraz świeżości (nie chcę na razie zdradzać szczegółów ) A, że do tego wszystkiego jestem niespełnionym, zapalonym filmowcem, możecie się spodziewać wszystkiego Przede wszystkim tutaj, na tym forum, będę zamieszczał w moim temacie informacje o kolejnych motovlogach. Natomiast moje motovlogi nie będą głównie kierowane tutaj, do użytkowników tego forum Uchylając nieco rombka tajemnicy, powiem tylko, że moje motovlogi, będą kierowane (przynajmniej z początku) do początkujących motocyklistów (przede wszystkim) - ale czy tylko? Więcej nie powiem
|
|
29-01-2015 18:11:13 |
|
|
Damian4570
|
|