Jawa Kaczka - Projekt Enduro
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Jawa Kaczka - Projekt Enduro
Dotarł już do mnie reflektorek i jestem zadowolony, świeci dobrze, porównać mogę do halogenu 25w a przynajmniej tak mi się wydaje, podłączyłem tylko na chwile żeby sprawdzić czy świeci.
Wiem już jak go zamontować, najprostszym i wymagającym najmniej ingerencji w konstrukcje motoroweru będzie wkręcenie go do błotnika od góry.
Spuściłem paliwo żeby wyczyścić kranik bo coś słabo leci, założę też nowy wężyk i filtr bo wężyk stwardniał i się nie trzymał filtra a filtr się zdeformował od paliwa albo temperatury.
Z rzeczy które dzisiaj zrobiłem to zamontowałem przełącznik świateł, trochę roboty z tym było bo kable trzeba było przedłużać i rozwiercić otwory tej obudowy przełącznika, kabla na tyle dużo przedłużyłem że kierownice można wyciągnąć do maksa w górę i powinno go starczyć.
Niestety prace są mocno hamowane przez to że trzeba te tulejki roztoczyć a na to nie ma czasu.
Tak ten przełącznik wygląda
W taki sposób mniej więcej będzie zamontowany ten reflektorek
Tak on wygląda
I tak świeci
|
|
22-11-2014 01:02:26 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Jawa Kaczka - Projekt Enduro
Myślałem też nad tą instalacją i będzie to tak, ten kabel co wychodzi ze silnika będzie podłączony do mostka gdzieś pod przednią pokrywą masa będzie poprowadzona z ramy, wyprowadzony będzie jeden plus i dwa minusy, jeden minus do tyły drugi do ledowego reflektora, a plus do stacyjki i będzie rozprowadzony do tyłu, przodu i reflektora po starych kablach.
Czyli tył i led będzie miał wyprostowany prąd a oryginalna lampa przednia połowicznie wyprostowany
Użyje tego mostka
http://allegro.pl/semics-mostek-prostown...26540.html
|
|
22-11-2014 13:18:52 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|