Opel Corsa 1.4 problem
|
Autor |
Wiadomość |
DominiX
Zapalony mechanik :D
Liczba postów: 1,840
Imię: Dominik
Pojazd: Inny
|
Opel Corsa 1.4 problem
Siemka z samochodem mojego taty dzieją się dziwne rzeczy (opel corsa B 1.4 97') często trudno ją zapalić gdy zapali nie może przepalic paliwa, kopci jak bizon (dosłownie) nie chce wkrecic się na obroty bo jak da się gwałtownie gazu to zgaśnie trzeba dawać powoli. kopci na czarno. Jak zacznie się zalewać to nierówno się wkreca nie równo chodzi itd. W trasie jak zaświeci się kontrolka to nagle spadek mocy itd. Zalewa się tylko czasami. Przed zgaszeniem trzeba jej trochę przegazowac żeby przepalila paliwo bo tak to potem przy odpalaniu się zaleje i będa problemy. (ale ostatnio mimo przegazówki przy następnym odpaleniu zalewa się. Samochód w benzynie. Chodzi mi głównie o to:
co może być przyczyną
jaki koszt naprawy
i czy można zrobić w garażu czy trzeba do mechanika
Dodam też że w trasie da się to znieść ale w mieście już nie bo np na światłach zacznie się zalewać i trzeba cały czas gazować bo tak to zgaśnie
Z góry dzięki
Jest:
Gb Street 09r.
Były:
Romet Komar 2351 Xr.
Romet Ogar 205 89r.
Kingway Łoś 08r.
Ogar 200 86r.
|
|
14-08-2014 20:59:19 |
|
|
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
RE: Opel Corsa 1.4 problem
(14-08-2014 22:08:55)szczupak54 napisał(a): Może regulacja gaznika .
Od kiedy corsa jak i inne samochody najczęściej widziane na drogach mają gaźnik? Tam jest kolektor ssący.
Mnie się wydaje ze albo się aparat zapłonowy przestawił albo świece juz kończą swój żywot. Ale niech inni się wypowiedzą.
Moja skoda octavia I 1.8 SLX
|
|
14-08-2014 22:21:46 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|