elektryka ogar 205
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: elektryka ogar 205
Więc..
1. Kierunkowskazy simsona podejdą ale wg mnie nie będą pasować .. Okrągłe to okrągłe i zbytnio nie komponują się z wyglądem. Jak chcesz to może daj takie malutkie prostokątne na pewno będą lepiej wyglądać niż okrągłe.
2. Półka z cezety.. To nie będzie miało wyglądu.. Te zegary są wielgachne i będą psuć efekt. Jak chcesz się w to bawić to zrób sam /kup taką półkę jak mają simsony do tego golenie na licznik i obrotek i będzie idealnie i co najważniejsze nie będą za duże.. Co do obrotka to powinien działać chociaż nie jestem pewny bo nie wiem jaka w cezecie jest instalacja czy 6v czy 12v.
3. Tak lagi z charta/simsona możesz dać. Tylko licz się z tym jak masz długą główkę ramy będziesz musiał minimalnie przerobić.. Ale w ogarze 205 chyba tego problemu nie ma.. I co z tym się wiąże musiał byś przetaczać ośkę pod mocowanie lag by oryginalne koło dopasować. Ale prościej będzie wstawić koło od charta/simsona. Ale licz się z tym, że nie będziesz miał już prędkościomierza..
4. Akumulator hmm żelowy ale jakiej mocy to nwm zależy od wymagań. (jak chcesz rozwiązać problem ładowania ?)
5. Lampę możesz dać od simsona. Chociaż były wersje na H1 (mam nadzieję, że niczego nowego nie tworzę )
|
|
15-05-2014 17:53:16 |
|
1 osoba postawiła piwo Bartek za ten post:1 osoba postawiła piwo Bartek za ten post.
Magister (05-15-2014)
|
Magister
Technik
Liczba postów: 572
Pojazd: Inny
|
|
15-05-2014 19:16:31 |
|
|
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
(15-05-2014 20:36:31)Bartek napisał(a): Tak 12V to jest fajna sprawa w prądnicy charta. Ale wiesz, że musi być do tego projekt zrobiony bo to tak na szybko nic nie zrobisz. musi to mieć wszystko ręce i nogi.
Ale 6V też w zupełności mu wystarczy (zależy czy będzie często jeździł po nocach itp.
Na oryginalnej pradnicy po przewinieciu
cewek powinien otrzymać ok 6V 40-50W.
czyli spokojnie akumulator będzie ladowac, tym bardziej że zastosuje kierunki ledowe.
Dodatkowo dobrze było by zrobić tylną lampę na diodach ledowych.
Wtedy większość energii będzie szła na przednią lampę.
Ale moim zdaniem już lepiej było by zrobić instalację 12v gdyż jest praktyczniejsza.
Moja skoda octavia I 1.8 SLX
|
|
15-05-2014 22:26:37 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(15-05-2014 22:26:37)kamil97 napisał(a): (15-05-2014 20:36:31)Bartek napisał(a): Tak 12V to jest fajna sprawa w prądnicy charta. Ale wiesz, że musi być do tego projekt zrobiony bo to tak na szybko nic nie zrobisz. musi to mieć wszystko ręce i nogi.
Ale 6V też w zupełności mu wystarczy (zależy czy będzie często jeździł po nocach itp.
Na oryginalnej pradnicy po przewinieciu
cewek powinien otrzymać ok 6V 40-50W.
czyli spokojnie akumulator będzie ladowac, tym bardziej że zastosuje kierunki ledowe.
Dodatkowo dobrze było by zrobić tylną lampę na diodach ledowych.
Wtedy większość energii będzie szła na przednią lampę.
Ale moim zdaniem już lepiej było by zrobić instalację 12v gdyż jest praktyczniejsza.
Tak zgodzę się z Tobą 12V jest praktyczniejsza ale hm to zależy kto jak na to patrzy i jakie ma pojęcie do zrobienia tego wszystkiego samemu.
Co do tylnej lampy to robiłem taką na 6 ledach i efekt jest na prawdę bardzo fajny. Teraz zastanawiam się czy by nie przerobić przedni odbłyśnik i wpakować też ledy dla lepszego efektu. Chyba, że kupię taśmę z ledami i po prostu podepnę to.. ale mam wątpliwości co do tego ..
|
|
16-05-2014 10:11:29 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|