łańcuch na kole
|
Autor |
Wiadomość |
Roger
Uczeń
Liczba postów: 265
Imię: Bartłomiej
Pojazd: Inny
|
|
07-12-2013 12:59:03 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: łańcuch na kole
No, właśnie założyłem ogumienie zimowe. Tym razem 4 takie łańcuszki, ale nie z roweru, tylko od Ogara. Dodatkowo unowocześniłem system o śrubki, zamiast zbijania łańcucha! Były testy próbne... I śrubki są w bezpiecznym miejscu oraz wytrzymują obciażenie. Szkoda tylko, że brakło mi łańcucha żeby założyć 6-8 szt. takich kawałków. W prawdzie mam jeszcze jedną sztukę, ale zostawię ją na zapas jak gdyby któraś się urwała, odpadła lub coś się z nią stało.
Co do pomysłu jak kolega z zwykłym łańcuchem, myślałem taki na przód założyć. Problem w tym, że po próbnym założeniu bez skręcania nawet, łańcuch już obijał się o mocowanie błotnika. Jedyny sposób, to zdjąć błotnik... Ale póki co nie będę tego może robił. Sam tył mi wystarczy... Grunt to lepsze przyśpieszenie, brak ślizgania się podczas ruszania no i lepsze hamowanie! Chodź co prawda, przy 4 szt. trzeba trafić aby hamowało łańcuchem a nie oponą.
Co do efektów, foto, video... Będą jak znajdę operatora. Bo ze statywem nie chce mi się latać... Po za tym, na drodze go nie ustawię aby pokazać, jak skutecznie radzi sobie taki łańcuch z lodem! (warstwa 5cm zostaje dosłownie Rozrywana!)
|
|
08-12-2013 13:50:24 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
09-12-2013 19:49:55 |
|
1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post:1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post.
MrF4k (12-10-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|