brak mocy bardzo bardzo słaby
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: brak mocy bardzo bardzo słaby
"Romeciarz351" popieram. Najprędzej to właśnie uszczelka pod głowicą lub cylindrem. Bo skoro wymieniałeś tłoka z pierścionkami, to nic innego raczej nie ruszałeś po za tym... Najlepiej, jak ci odpali to objedź ręką dookoła głowicy i cylindra, i jak poczujesz dmuchanie to już będziesz wiedział że to na pewno złe uszczelnienie... Chodź nie koniecznie musi to być czuć, a jak nie to będzie słychać syczenie.
A co do uszczelek, ja osobiście (ale to tylko ja) składam na samym sylikonie. Żadnych uszczelek, zawsze 100% szczelne. Chodź jak kilka dni temu rozbierałem, zastanawiałem się nad spróbowaniem zrobienia grubej uszczelki ameliniowej pod cylinder... Tak na próbę, bez planowania głowicy/cylindra.
A i pamiętaj że głowicę z cylindrem przykręca się naprzemiennie... Czyli np. 1 śruba, 3, 4, 2, 1, 3, 4, 2 i tak aż dokręcisz.
|
|
26-05-2013 19:42:28 |
|
1 osoba postawiła piwo Boszu za ten post:1 osoba postawiła piwo Boszu za ten post.
Romeciarz351 (05-26-2013)
|
Romeciarz351
Mechanik z powołania
Liczba postów: 424
Imię: D
Pojazd: Inny
|
RE: brak mocy bardzo bardzo słaby
Ogólnie to chciałbym sobie kupić jawe, ponieważ mam takie zdanie:
''Jak w Romecie zrobisz remont to może się zepsuć, a jak w Jawie zrobisz remont to będziesz jechał", ale u mnie cieżko o jakiś motorek a teraz sprzedaje silnik komarka po remoncie http://tablica.pl/oferta/silnik-romet-ko...884ab7dd87
|
|
26-05-2013 19:54:57 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|