Komar chopper
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Komar chopper
Nie chcę się narażać nikomu, ale uważam, że niektórzy trochę przesadzają ze swoimi opiniami nie tyle na temat samych Rometów co osób. Ale mniejsza...
Moim zdaniem jeśli dokończy to i będzie to zrobione dobrze to czemu nie? Widać, że składany był z pozostałości po kilku różnych Rometach. więc nie wiem czemu się tak dowalacie jakby zniszczył jakiś kompletny/idealny egzemplarz. Ja rozumiem, że dzisiaj każdy Romet jest na wagę złota, ale widać że ten jest po prostu złożony z kupy różnorakich starych części. I prawda jest taka, że w innym wypadku te wszystkie części poszły by na handel albo po prostu na części zamienne do innych rometów, bo raczej wątpie że posiadając tylko te części złożby w pełni oryginalnego i odrestaurowanego Rometa. Więc lepiej żeby użył tych części i złożył z nich coś indywidualnego niż jakby miały walać się po garażu/skupach złomu przez kolejne "dziesiąt" lat i miałyby skończyć zeżarte przez rdzę.
O tak ja to widzę...
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2013 19:25:01 przez Quake96.)
|
|
18-03-2013 19:24:16 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
bartoszek5k (02-01-2014)
|
kw112
Chart passione mea, et vita mea
Liczba postów: 2,014
Imię: Michał
Pojazd: Romet Chart
|
(18-03-2013 19:24:16)Quake96 napisał(a): Nie chcę się narażać nikomu, ale uważam, że niektórzy trochę przesadzają ze swoimi opiniami nie tyle na temat samych Rometów co osób. Ale mniejsza...
Moim zdaniem jeśli dokończy to i będzie to zrobione dobrze to czemu nie? Widać, że składany był z pozostałości po kilku różnych Rometach. więc nie wiem czemu się tak dowalacie jakby zniszczył jakiś kompletny/idealny egzemplarz. Ja rozumiem, że dzisiaj każdy Romet jest na wagę złota, ale widać że ten jest po prostu złożony z kupy różnorakich starych części. I prawda jest taka, że w innym wypadku te wszystkie części poszły by na handel albo po prostu na części zamienne do innych rometów, bo raczej wątpie że posiadając tylko te części złożby w pełni oryginalnego i odrestaurowanego Rometa. Więc lepiej żeby użył tych części i złożył z nich coś indywidualnego niż jakby miały walać się po garażu/skupach złomu przez kolejne "dziesiąt" lat i miałyby skończyć zeżarte przez rdzę.
O tak ja to widzę...
Jak by te części sprzedał, to o wiele lepiej by skończyły.
20.08.2012, 20.38 patrzyłem na zegarek- zakup charta 210
Mój Romet Chart 210 nowa edycja!
nikt tak ci nie wytłumaczy jak schemat!
027 bogiem, 023 nałogiem, s38 podstawą, 019 zabawą
|
|
18-03-2013 19:36:00 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
kw - Nie koniecznie. Poza tym te części też nie są aż tak mega unikatowe. Może i ich ilość jest ograniczona, ale nie róbmy takiej tragedii. Poza tym z pewnością u niejednej osoby podobne części walają się gdzieś zakurzone po kątach bez żadnego użytku, tylko rdzewiejąc. Poza tym na dobrą sprawę jakby się uprzeć, to jeszcze około połowa części z tego Rometa w ostateczności jest jeszcze nie przerobiona i w razie co może posłużyć w innym Romecie.
Dlatego ja osobiście uważam, że jeśli te części miałyby mu walać się kolejne lata niepotrzebne to nic wielkiego się nie stanie jak zrobi z nich taki użytek. Ma do tego prawo. Tak samo jak macie prawo to ocenić, ale uważam, że nazywanie kogoś "debilem" lub tym podobnym, tylko dlatego, że ma trochę wyobraźni i możliwości (fakt, Romet to średni pomysł do takich rzeczy) to dlaczego zaraz wyzywać, bo chce być indywidualny? Trochę tolerancji ludzie.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-03-2013 19:53:09 przez Quake96.)
|
|
18-03-2013 19:52:00 |
|
1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post:1 osoba postawiła piwo Quake96 za ten post.
Boszu (02-02-2014)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|