Komar 2350 - 1977rok - sslavian
|
Autor |
Wiadomość |
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
Liczba postów: 1,557
Imię: Bartek
Pojazd: Inny Romet
|
|
12-12-2012 23:30:33 |
|
|
sslavian
Nowy
Liczba postów: 94
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2350 - 1977rok - sslavian
Mam pytanie,bo aktualnie kolanko wydechowe które kupiłem na wakacjach jest wsadzone do tłumika 6,5cm czy jak skrócę do tych 3cm to coś mi to da?Opłaca się rozbierać i skrócić?
A tak z nowości to zrobiłem torbę podróżną według tej strony http://www.jacomoto.pl/Usprawniamy_Motorower.html
oraz zamierzam zrobić światło stop również na tamtej stronie opisane jest jak to podłączyć ,więc muszę kupić czujnik stopu z WSK.
Tak na razie wygląda torba,jeszcze ją poprawię ,muszę inaczej karton w środek wsadzić.
Sorry za jakość zdjęć telefonem robiłem.
Dzisiaj kupiłem automat stopu z sprężynką do WSK więc wszystko co potrzebne to mam,zostaje tylko zamontować i wszystko podłączyć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-01-2013 22:10:46 przez sslavian.)
|
|
16-01-2013 22:08:24 |
|
|
sslavian
Nowy
Liczba postów: 94
Imię: Adam
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Komar 2350 - 1977rok - sslavian
Dawno nie pisałem,komarek śmiga ,chodzi wszystko cacy, robię jeszcze małe poprawki i tyle.
Ostatnio kupiłem gaźnik ponieważ chciałem mieć zapasowy, trafił się fajny i po okazyjnej cenie ,że tak powiem prawie za darmo .
Gaźnik do mnie dotarł.Po chwili oględzin od razu pierwsze zaskoczenie otóż, nie widziałem do tej pory ,żeby gaźnik gm f 12 miał mocowanie do cylindra takie całe tzn że po jednej stronie nie ma takiego jakby to powiedzieć haczyka jak w standardowym gm f 12 .Drugie zaskoczenie to regulacja wolnych obrotów, dziurka do śruby jest normalnie poziomo,w standardowym gm f 12 pionowo.Nie wiem jak tu działa ta regulacja wolnych obrotów może ktoś mi podpowie??Oraz pytanie jaką śrubkę do regulacji wolnych obrotów załatwić ponieważ ze standardowego gm f 12 nie pasuje ma za duży rozmiar.Czyżby to był jakiś unikat czy co??
Czekam na wasze odpowiedz.
Zdjęcie gaźnika.
|
|
01-02-2014 23:04:46 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|