Kolejny Sztywniak
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
|
27-06-2014 01:49:17 |
|
|
Jakchwal205
Technik
Liczba postów: 660
Imię: Kuba
Pojazd: Romet Ogar 205
|
|
06-07-2014 12:11:35 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec
|
RE: Kolejny Sztywniak
Komar jest już na sprzedaż.
Ogólnie o stanie.
Stan jak na swoje 50lat bardzo dobry, ma zachowane wszystkie oryginalne smaczki takie jak kremowe manetki, narzędziówka, klakson na baterie (!!!) itp. Licznik działa, światła świecą, hamulce hamują, przednie widełki amortyzują, wszystko jest sprawne, motorower nadaje się do jazdy na ulicę, przejdzie spokojnie przegląd.
Co nieco o silniku.
Silnik jak i cały motorower ma przebieg okołu 6000km od nowości co sprawia że jeździ po prostu jak nowy, mimo nie całych dwóch koni jego zdolność pokonywania wzniesień jest bardzo duża a prędkość maksymalna oscyluje w okolicy 45km/h, biegi wchodzą bez problemu, sprzęgło działa idealnie. Nie słychać żadnych niepokojących dźwięków z silnika.
Lakier niestety jest dosyć porysowany i powstała powierzchniowa korozja ale ja osobiście nie chciałem tego malować bo według mnie ma to swój klimat, nie ma nigdzie dogłębnej rdzy, nic nie jest przegnite, blacha jest w wyjątkowo dobrym stanie.
Chromy są takie jakie są, może nie idealne ale całkiem ładnie poza tłumikiem od którego chrom odszedł.
Ogólnie stan jak na swoje lata jest naprawdę dobry, baza do renowacji idealna ale mi by było szkoda go malować, można go pozostawić tak jak jest i też będzie wzbudzał zachwyt wśród miłośników klasyków.
Istnieje możliwość wysyłki na teren całej polski w paczce, wtedy motorower zostanie rozebrany na tyle by się zmieścił w kartonach, wysłany kurierem i dostarczony na następny dzień. Cena 50zł.
Istnieje możliwość dowozu w promieniu 75km od Zabrza cena ustalana indywidualnie.
Cena: 1200zł do negocjacji
Jako część rozliczenia mogę przyjąć całe motorowery i części
|
|
13-09-2014 00:26:41 |
|
|
Kanilox
Moplikowiec