#2 Charcik Deca
|
Autor |
Wiadomość |
Deecuu
Mechatronik
Liczba postów: 250
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
RE: #2 Charcik Deca
(12-06-2021 20:58:50)seler1500 napisał(a): Najlepiej kupić 2 metry pancerza do linek rowerowych przerzutek (z teflonem), końcówki, okucia, linkę z końcówką odpowiednią do gaźnika. Część mocowaną w rolgazie dorobić z awaryjnej końcówki (skręcić i zalać cyną) albo w całości odlać z cyny/ołowiu. Cenowo wyjdzie podobnie co nowa dedykowana, a wytrzyma znacznie dłużej.
Czytając to wpadłem na pomysł aby wykorzystać pancerz z linki od charta i użyć starej linki od komara, zacynuje jedynie końcówkę na odpowiedniej długości i powinno śmigać
Dziś mam nadzieje że zakończyłem sesje i byłem się przejechać, po powrocie puściła uszczelka pod cylindrem więc pomyślałem, że akurat wymienie razem z tą z tłumika bo ją też wywiało. Gładź cylindra na pierwszy rzut oka wydaje się idealna, w sumie przejechane mam niecałe 700km, jednak pod światło zauważyłem ryski nad oknem wydechowym i ślad na tłoku, chyba jakiś opiłek musiał wpaść ;/ palcem tej ryski się nie wyczuwa jednak paznokciem już tak. Dodatkowo zauważyłem, że mieszanka 1:25 jest zbyt bogata, strasznie dużo nagaru na tłoku i głowicy - co sądzicie aby teraz przejść na mieszankę 1:30 lub 1 :35?
Kolejnym pytaniem jest czy montował ktoś z was tłumik z simsona? Potrzebna będzie chyba dodatkowa obejma, ale jak z montażem kolanko-wydech?
|
|
30-06-2021 18:10:47 |
|
|
Deecuu
Mechatronik
Liczba postów: 250
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
|