Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Ogar 200 słabo jedzie
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Romet Ogar 200 słabo jedzie
Cześć mam problem z Ogarkiem. Niedawno wyszedł z remontu (tłok 3p, cyc 55cm, pierścienie simmeringi, łożyska zapłon i pare rzeczy wizualnych) i mało jedzie, gdyż jest już dotarty no i jak jeździłem licznik wskazywał 40-45 więc stwierdziłem, że coś się zepsuł. Dzisiaj naszło mnie na to żeby sprawdzić z kilkoma aplikacjami na tel. wyniki to średnio 49 z górki i 38 pod górkę. No i się bardzo zdziwiłem bo ogar mojego kumpla tyle jedzie ale na 2, jego ogar wyciąga spokojnie 65-70 a mój się człapie. Dodam że iglica jest w najwyższym położeniu, dysze czyste świeca brązowa po środku i czarna dookoła (nbk f75),
zapłon 2mm przed GMP, wydech oddławiony (nie ma nic w środku) zębatka tył 55z z przodu chyba 12. Jeszcze jak jade na pełnym gazie to przez chwile jedzie a zarz się dusi i muszę odjąć.
Z góry dziękuję
Mocy ma w ... bo jak ruszam i szybciej puszę sprzęgło to mnie rwie na koło (podnosi przednie koło ok. 2-3cm nad ziemię)!!
Notatka od Quake96, 01-10-2017 12:25:46
Zadbaj proszę o kulturę wypowiedzi. +pkt
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2017 11:34:13 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
01-10-2017 11:28:35 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz
Liczba postów: 1,014
Imię: Bartosz
|
RE: Romet Ogar 200 słabo jedzie
cześć lekkko odkopuje
agar już nie muli nie przerywa ale nadal słabo jedzie (tzn. nie chodzi mi o to żeby jechał 80 tylko z 6 dych mi wystarczy bardziej zależy mi na mocy niż na predkości bo na kole jak chce pojeżdzic toooo słabiutko)
wymieniłem ostatnio uszczelke wydechu krućca i gażnika i komory pływakowej
oraz lożyska kół i ośki kół bo latały
zastanawiam sie nad kupnem cdi i założeniem membrany.
Jeśli o membrane chodzi prosze o wypowież osób które sie znają gdzie kupic wszystko do takiego ''tuningu''? jak to zrobic co mi potrzebne i ile to bedzie kosztować?
jak to sie sprawuje ? (cały czas mowimy o membranie) i jak to bedzie szło w parze z cdi ?
może mam założyć oddzielny wątek ?
sorry za orto nie chce mi sie pisać znaków polskich
kolanko mam nie oddławione bo wchodzi do tłumika na ok 30 cm xdd wiem musze uciąć
dobra wykluczam membrane bo z tego co czytam koszta są duże
to ja zakladam kolejny watek
Notatka od , 26-10-2017 19:56:09
Ortografia +2 pkt.
Proszę o "zachcenie" się pisania polskich znaków.
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2017 19:52:04 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
26-10-2017 19:29:35 |
|
|
Ogór200
Nowy
Liczba postów: 50
Imię: Piotr
|
RE: Romet Ogar 200 słabo jedzie
po primo zapinka na iglicy powinna być na środku mniej więcej.. bo więcej paliwa nie znaczy że większa moc...silnik o zapłonie iskrowym ma największą moc przy mieszance stechiometrycznej (idealne proporcje paliwo -powietrze ) a nie przy mieszance bogatej....
Jak chodzi wał i skrzynia aktualnie? lekko się obraca ? jaki masz otwór w króćcu gaźnika? ile mm przed GMP masz zapłon? Zapłon ustawiłeś czujnikiem zegarowym i żarówką z akumulatorem ? czy na od... ?
Notatka od seler1500, 22-11-2018 17:45:42
Kultura wypowiedzi +1
Interpunkcja +1
|
|
|
12-01-2018 18:07:39 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|