Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: wybory
I dobrze mówią. Chcesz, żeby pisowiec rządził Twoim krajem? Ja nie byłem ani za Komorowskim ani za Dudą, ale teraz jeśli mam do wyboru tylko ich dwóch to zdecydowanie Komorowski. Duda nie posiada żadnego doświadczenia, zresztą czy jest on bardziej wiarygodny w "obietnicach" niż Komorowski? Według mnie nie. Ponadto Duda jest o wiele młodszy i chciałem tu zwrócić uwagę na jeszcze jeden aspekt. Jeśli Komorowski znowu wygra to po zakończeniu kadencji z naszych podatków finansujemy mu emeryturę prezydencką, jeśli wybrany zostanie Duda to jest już kolejna osoba i, to niemłoda, zatem koszty rosną i nakładają się. Rządy PIS-u nigdy nie były rozsądne i racjonalne, nie rozumiem ludzi którzy głosują na taką prokościelną i wręcz fanatyczną partię. Chyba tylko przedstawiciele wieku emerytalnego, bo PIS dobrze trzyma z instytucją Kościoła w Polsce, a jak wiadomo zarówno świat polityczny jak i biskupi to elita wyjątkowo skorumpowana. Zresztą PIS jest przeciwko In Vitro, co jest według mnie nieodpowiednie w tych czasach. Jest to rozwiązania dla par nie mogących mieć dziecka poczętego w naturalny sposób, więc czemu w Polsce mamy nie akceptować postępu techniki? Jeśli tylko dla ludzi jets to zgodne w ich własnymi zasadami moralnymi to powinni mieć możliwość korzystania z in vitro.
Już nie chcę żadnych pilarek
Witam!
Zrobię dobrze cylindrom. Zainteresowany?Pisz PW!
https://www.facebook.com/porting.studio/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2015 13:06:32 przez Lagoon.)
|
|
23-05-2015 13:05:05 |
|
|
KeiSangi
unfunny boy
Liczba postów: 1,451
Imię: Ignaś
Pojazd: Inny Romet
|
Odp: wybory
3% dzieci z in vitro faktycznie przeżywa. Nie jest problemem, że są sztuczne, ale problemem jest to, że je się wybiera, a resztę zabija.
Fanatyzm? Jaki fanatyzm? Widziałeś co mówi Braun?
Komorowski to nawet nie mafia, to gang. Mafia ma jakiś honor. Komorowski łże jak z nut. Zmienia zdanie z dnia na dzień. Wyśmiewa ludzi. Nawet mu nie w głowie wypełnianie obietnic. Kłamie o tym, jaki to pis był zły.
Zciągnął z nas 180 milionów. Jego ludzie planują wyssanie z państwa ostatniego grosza, a następnie ucieczkę. Co gada? Postęp, przyjaźń, zgoda, bieda jest dobra, praca jest dobra, żyjemy w złotych czasach. Coś ci to przypomina? Ojczyznę k60b.
Jeżdżę po to by jeździć,
Żyję aby nie żyć
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2015 13:12:34 przez KeiSangi.)
|
|
23-05-2015 13:09:44 |
|
2 użytkowników postawiło piwo KeiSangi za ten post:2 użytkowników postawiło piwo KeiSangi za ten post.
Simon (05-24-2015), Stachu.G (05-23-2015)
|
Lagoon
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 575
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: wybory
Widzisz, stąd też masz dobre zdanie o swoim księdzu. Mój mieszka w 250 m^2 plebanii, ma swoją sekretarkę, jeździ 2 letnim Oplem Mokką i buduje właśnie nowy dom w sąsiedniej wsi. Nie twierdzę, że wszyscy tacy są, ale takich jest znaczna większość. Wynika to zarówno z informacji jak i z moich obserwacji. U mnie w mieście ksiądz miał dziecko z katechetką. Ot taki przykład. Jak wiadomo księża są niemal wyjęci spod prawa, wiec co mu mogli zrobić? Przenieśli go na inną parafię a parafianie na odchodne zorganizowali zrzutkę na nowe Audi(nie pamiętam jaki model, było to kilka lat temu). Niech mi ktoś powie, że ludzie nie są głupi. Dlatego stronię od kościoła, jestem osobą wierzącą, ale nie uznaję kościoła za jakikolwiek wzór czy tam księży za osoby godne naśladowania.
Już nie chcę żadnych pilarek
Witam!
Zrobię dobrze cylindrom. Zainteresowany?Pisz PW!
https://www.facebook.com/porting.studio/
|
|
23-05-2015 13:23:17 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|