Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pewnie nie Romet...
|
Autor |
Wiadomość |
Crisso
Nowy
Liczba postów: 109
Imię: Karol
Pojazd: Inny Romet
|
Pewnie nie Romet...
Witam,
zapewne się wygłupiłem (znawca się znalazł ), a już na pewno jak to mówią szybko, to można pcheł nałapać. Kupiłem (na szczęście za 30 złotych, więc nie majątek) "potworka" jak na zdjęciach poniżej. Spieszyłem się, więc nie przyjrzałem mu się dokładnie. Oczywiście zasugerowałem się naklejkami (wiedziałem, że są "z czapy", ale efekt psychologiczny zadziałał) do tego kierownica i że składak, i osłona łańcucha, i widelec z oczkiem na dynamo... Zapakowałem do bagażnika i przywiozłem do domu:
No i jak zacząłem oglądać, to się okazało, że:
Jakieś numery są wybite jedynie od spodu obudowy korbowodu ale zupełnie nieczytelne. Rama jak na Wigry jest bardzo "spuchnięta" (gruba rura zwęża się w miejscu montażu siodełka i sterów. Do tego widelec (najpewniej z Wigry) nie jest od tej ramy (inny kolor):
Do tego ktoś bardzo kombinował ze sterami, żeby pasował widelec i kierownica:
Do tego francuskie obręcze Rigida (skąd inąd bardzo ładne):
i torpedo Sachs
a na "dobicie" na mocowaniu bagażnika wybity napis "HERIE" (cokolwiek poeta miał na myśli). Na ramie jest jeszcze takie mocowanie (do blokady, dynama albo oświetlenia):
Dla upewnienia dodaję jeszcze zdjęcie mechanizmu składającego:
Zatem proszę tylko o 100 - procentowe potwierdzenie moich domysłów, a jak ktoś ma dużo czasu, to czekam na propozycje, co z tym fantem zrobić. Na złom go na pewno nie oddam (choć nie Romet to swoje lata ma), ale jest szansa "zaszaleć' i zrobić z niego jakąś odjechaną "hybrydę" (dołożyć jakieś Rometowskie gadżety, odmalować ramę, odnowić te naprawdę ładne obręcze itp.). Jeśli macie jakieś propozycje / pomysły będę wdzięczny.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2015 00:12:27 przez Crisso.)
|
|
05-05-2015 00:11:11 |
|
|
Crisso
Nowy
Liczba postów: 109
Imię: Karol
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Pewnie nie Romet...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2015 18:47:57 przez Crisso.)
|
|
06-05-2015 18:47:39 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|