Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chart 210 - Problemy z silnikiem
|
Autor |
Wiadomość |
K1ll3r
zaChartowany :D
Liczba postów: 52
Imię: Michał
Pojazd: Romet Chart
|
Chart 210 - Problemy z silnikiem
Siemka!
Mam parę spraw. Primo, to jest to że po odpaleniu Charta (pali ślicznie, nawet na "pół kopa" odpali bez problemu) nie trzyma on wolnych obrotów. Nie mówię o tym że silnik pochodzi 2 sec i zgaśnie, tylko mogę chwile "przygazować" a on zgaśnie, chyba że go trzymam na sprzęgle. Druga sprawa, to to że silnik rzęzi i hałasuje niemiłosiernie, jakbym do niego wsypał gwoździe czy śrubki, jednak ubytku na osiągach za bardzo nie ma. Trzecia sprawa - mam jakiś podejrzany kranik, nie jest chyba oryginalny... Miał plastikową dźwigienkę, która zresztą się ułamała.. I uszczelka jest konająca, zbutwiała i porwana ale ułożyłem ją jakimś cudem tak że nie przecieka. Ma 3 pozycje "opisane" bodaj jako Z, D, O. Wie ktoś z czego ten kranik? z ciekawości pytam. Jeszcze jedno, nie chciałem pisać paru tematów, wolę napisać 1 duży, to chyba nie zbrodnia Bębny (oba) mi piszczą, a przedni jest taki, że... No, właściwie go nie ma. Wymiana okładzin z przodu i tyłu coś da?
|
|
29-01-2015 00:19:58 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
RE: Chart 210 - Problemy z silnikiem
Co do wolnych obrotów. Może masz też wyrobioną przepustnicę, przy regulacji
|
|
29-01-2015 20:04:16 |
|
|
K1ll3r
zaChartowany :D
Liczba postów: 52
Imię: Michał
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Chart 210 - Problemy z silnikiem
Z sprzęgłem już sobie poradziłem, sprawa dokręcenia linki Tylny hamulec też piszczy, ale jest w stanie prawie zatrzymać koło więc nie jest źle A przedni hamulec powinienem nazywać zwalniaczem. Charcik stał od września, chyba go kolo nie odpalał w ogóle.. charper to jest jasne, tylko ja jestem ciekawski więc tak z ciekawości pytam co to Pompek, mój gaźnik to Bing więc pewnie w najlepszym stanie nie jest... MrF4k, nie patrzyłem... Jaki olej do niego kupić? zwykły hipol spasuje? nie wykluczam że Sahara przy tym silniku to mokradła. Mogę nim przejechać jeszcze ok 20 km bez obawy o zamiane silnika w kupę opiłków i złomu?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-01-2015 00:23:06 przez K1ll3r.)
|
|
30-01-2015 00:19:07 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|