Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Komar] 2350 jaki rocznik?
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,409
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: 2350 jaki rocznik?
Nr ramy mojego Komara 125315
Byłem u znajomego diagnosty i powiedział, że na podstawie tabliczki którą będzie miał Komar, on może wpisać że to rocznik 1974 (sam ją sobie nabiję ), wystawia stosowny papierek. Sprawdzał ze mną, że ten model 2350 był produkowany w latach 1970 - 1978 (w internecie). Uznał, że ktoś pomylił cyfrę 7 z 8 (w dowodzie rok 1984). i że to może on zapisać i zmienić. Tyle, że pani w WK, powiedziała, że to nie takie proste (byłem zaciągnąć języka). Będę musiał stosownym pismem zgłosić ten fakt w WK, gdzie po raz pierwszy był rejestrowany. W moim przypadku Góra Śląska, data pierwszej rej 1993
Teraz nie wiem, czy przypadkiem nie zrobi się jakiś syf i okaże się, że numery pochodzą od innego dawcy
Jakieś sugestie, podpowiedzi co zrobić?
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2014 18:49:12 przez joozek.)
|
|
31-08-2014 18:48:44 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: 2350 jaki rocznik?
Suwmiarka, ten spis to chyba prowadzisz na podstawie zgromadzonych numerów ramy i ich kolejności względem roczników. Ale co z tego powiedz mi, jak Komarów naklepano w ciul i jeszcze więcej, a numery są 6cio cyfrowe, więc się powtarzały na pewno
A co do samego Komara, to najlepiej prawdy dowiedzieć się w Wydziale Komunikacji. Niech wygrzebią papiery z archiwum Mi tak zrobili. Tyle, że u mnie znaleźli tylko datę pierwszej rejestracji, którą wpisali jako rocznik. A daty pierwszej rejestracji już nie raczyli poprawić tylko zostawili nieznaną
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
31-08-2014 22:46:35 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|