Dorabianie uszczelki do silnika 023
|
Autor |
Wiadomość |
Dj98
ktoś

Liczba postów: 59
Imię: ktos
Pojazd: Inny
|
Dorabianie uszczelki do silnika 023
OD razu pisze że nie wiedziałem gdzie dodać ten temat jeśli jest źle to bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie.
otóż chcę dorobić sobie uszczelkę z kryngielitu. i tutaj mam pytanie
ile mam kupić tego kryngielitu na uszczelkę od strony iskrowinika i sprzęgła
oraz między gaźnik i kruciec i tą 1 malutką do gaźnika która znajduje się obok pompki paliwa.
I jeszcze jedno ile kosztuje ten kryngielit i jaką grubość mam kupić?
prosiłbym bardzo o odpowiedz już dziś bo jtr bd w sklepie to bym przy okazji kupił
|
|
01-01-2014 22:24:09 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Dorabianie uszczelki do silnika 023
(01-01-2014 22:39:18)DominiX napisał(a): No kup tak może z 50 cm2
Czy zdajesz sobie sprawę, że 50cm2 to jest (w przybliżeniu) kwadrat o wymiarach 7x7cm? Co chcesz z tego wyciąć? Nawet garnitur dla ludzika z lego nie wyjdzie.
Do Autora tematu-nie mam pojęcia ile trzeba bo zawsze kupowałem papierowe i dawałem silikon  . Klingerytowe też można dostać i nie są specjalnie drogie. Ale jak się upierasz że chcesz to zrobić sam-kup taki kawałek żeby się na nim dwie kapy zmieściły, bo to największe części. A resztę wytniesz z tego co było "wewnątrz". I przed montażem dobrze smarem natrzeć.
Ewentualnie kup w dwa takie arkusze jak by coś miało nie wyjść.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
01-01-2014 23:01:19 |
|
1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post:1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post.
ARES (04-19-2017)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
01-01-2014 23:25:48 |
|
|
charper
detyfusan

Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Dorabianie uszczelki do silnika 023
(01-01-2014 23:36:13)bartoszek5k napisał(a): Uważam ,że kupowanie specjalnie tego materiału i męczenia się z wycinaniem to zły pomysł wolę kupić gotowe uszczelki i mieć pewność że dobrze wycięte i pasują, ale jak kto woli.
Akurat grubość uszczelki ma znaczenie przy stosowaniu do połówek karterów bo dystansuje skrzynie biegów. Papierowe uszczelki mają może grubość 0,2 lub 0,3 mm. Łączenie ich w kilka mija się z celem, zaznaczam, że oryginalne uszczelki miały grubość około 1mm. Jak jeździcie swoimi motorowerami dalej niż poza podwórko to postaracie się o lepsze materiały, nawet dla spokoju żeby czegoś nie wydmuchało na chociażby na łączeniu ścianek komory korbowej. Wycinanie to raczej indywidualna sprawa. Jak ktoś nie ma talentu do precyzyjnego cięcia to niech kupi papierzane, i tak trzeba je korygować.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2014 00:00:09 przez charper.)
|
|
01-01-2014 23:58:36 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|