Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Chart] ROMET 210 Paliwo nie dochodzi
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,004
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: ROMET 210 Paliwo nie dochodzi
Po pierwsze nie "tipuj" - rozumiem, że chodzi o naciskanie na zatapiacz pływaka? Tego się nie naciska jak na pompkę, tylko raz wciskasz i trzymasz wciśnięte, możesz tak długo nawet, aż się wyleje paliwo z gaźnika. Jak tam wolisz, po czasie dojdziesz do wprawy ile czasu trzeba, aby zalać komorę pływaka, ale nie doprowadzić do wylania się paliwa na silnik
Takie "pompowanie" powoduje tylko i wyłącznie to, że w końcu pływak będzie się nadawał do wyrzucenia.
Co do samego problemu - skoro jak naciskasz na zatapiacz i silnik chodzi, a jak puścisz, to gaśnie, to przyczyna może być tylko jedna -> zbyt niski poziom paliwa w komorze pływaka. Należy go podnieść poprzez podgięcie blaszki w dół (delikatnie! 1mm różnicy w poziomie to już bardzo dużo). Musisz metodą prób i błędów dojść do takiego momentu, że silnik będzie pracował poprawnie w całym zakresie obrotów, czyli nawet jak będziesz jechał na pełnym gazie, to nie może po chwili przerywać.
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2013 21:50:00 przez BigSoft.)
|
|
10-07-2013 21:48:37 |
|
1 osoba postawiła piwo BigSoft za ten post:1 osoba postawiła piwo BigSoft za ten post.
militoarg (07-11-2013)
|
militoarg
Nowy
Liczba postów: 61
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
RE: ROMET 210 Paliwo nie dochodzi
gaźnik prawdopodobnie OGARniam Jednak ze Chart mi zrywa wszystkie klinki i zapłon się rozregulował i wlasnie szukam z czego zrobic mocny klinke, wszystkie mi zrywa te zrobione i te kupione.Jutro zrobię z imbusa.
Jesli moze to byc wina zapłonu ze nie chce wejsc na obroty to powinien jutro jeździć.
Gaźnik i silnik chodzi bez tipowania.A co do tipowania... to wiem ze nacisnąc mam raz i sama komora się zaleje
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2013 01:01:06 przez militoarg.)
|
|
11-07-2013 00:53:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|