Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Przeróbka instalacji na 12volt
|
Autor |
Wiadomość |
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.
Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Przeróbka instalacji na 12volt
drut potrzebujesz mieć 2x grubszy od oryginalnego, i teraz jedna rzecz, im więcej volt chcesz sobie wytworzyć tym większy opór będziesz mieć, czyli wolniej bezie sie wkręcać na obroty bo on musi wytworzyć większy opór i siłe żeby wytworzyć te 12V, jeśli chcesz to zamontować, to przyjrzyj sie oryginalnemu schematowi i domyśl sie jak chcesz po pierwsze ładować ten swój akumulator bezpośrednio z motorka a potem wciśnij go tam gdzie trzeba, dużo zachodu a efekt nijaki, jakiejś superowości to ci specjalnej nie da, pamietaj że to jest tylko motorower, i przy dobrym wyregulowaniu lub daniu odpowiednich zamienników lub dodatkowego lekkiego sprzętu to może dawać efekty takie jakie on sam da siłe wyciągnąć z siebie, jak dla mnie to szkoda kasy, ja bym już zainwestował w jakieś CDI lub VAPE, bo robienie go na 12V z akumulatorem to jest tzw wiejski tuning
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
|
|
11-01-2017 19:37:57 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
|
|
11-01-2017 19:59:38 |
|
1 osoba postawiła piwo Tomasso94 za ten post:1 osoba postawiła piwo Tomasso94 za ten post.
Odrestaurator (01-11-2017)
|
Motorowerzystka
Mekanik xD
Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
|
|
11-01-2017 20:17:58 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
|
|
11-01-2017 20:35:21 |
|
|
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
XeardonLordeX napisał(a):bo robienie go na 12V z akumulatorem to jest tzw wiejski
tuning
Przeróbka na 12v, akumulator, kierunkowskazy - jesteś wiejski tuner.
Bak od Ety, lampa z Simsona i lampa z Charta - jesteś cool. (odsyłam do tematu o kierunkowskazach w Romecie)
Jeśli dobrze wyczytuję potrzeba drut 0.9 dne, 200 zwojów
Zależy też czy chcesz mieć kierunkowskazy itd, bo jeśli nie to średnio się opłaca w to bawić.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2017 21:55:20 przez Odrestaurator.)
|
|
11-01-2017 21:53:55 |
|
|
XeardonLordeX
Od grata, po śliczny klasyk.
Liczba postów: 143
Imię: Klaudiusz
|
Odrestaurator, ja już zrezygnowałem z tego pomysłu, a co do robienia go na akumulator to już akumulator 6V sie bardziej kala, w takim sensie że np jeździł by na przednim świetle tylko a reszta prądu która miała lecieć do tylnego swiatla wtedy leci ładować akumulator i potem to sie przydaje kiedy z akumulatora prosto np leci prąd na migacze
Pyrk, pyrk, pyrk,
juz jade, andrzej nie denerwuj sie,
Pyrk, pyrk, pyrk...
|
|
13-01-2017 22:44:12 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|