Kilka pytań Jawa Mustang
|
Autor |
Wiadomość |
damix98
Praktykant
Liczba postów: 375
Imię: Damian
Pojazd: Inny
|
Kilka pytań Jawa Mustang
Remontuję Jawe Mustanga i mam kilka pytań z tym związanych.
1. Jak zdjąć kierownicę?
2. Jak rozkręcić tylne amory? Są one olejowe?
3. Czy w jawce przednie koło i tylne są takie same? Bo mam 2 takie same, niczym się nie różnią
4. jak rozebrać lagi?
5. Po co z tyłu w lampie są 2 żarówki jak tylko jedna jest podłączona
6. Czy we wszystkich jawach wahacz ciężko chodzi i odbija jak by miał sprężynki jakieś w środku?
Jawe rozbieram pierwszy raz więc nie wiem. Z góry dzięki za odpowiedź
Yamaha DT 50: http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=19110
|
|
21-04-2014 16:54:02 |
|
|
Marwerick
Mechanik
Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
Pojazd: Inny
|
RE: Kilka pytań Jawa Mustang
(21-04-2014 16:54:02)damix98 napisał(a): Remontuję Jawe Mustanga i mam kilka pytań z tym związanych.
1. Jak zdjąć kierownicę?
2. Jak rozkręcić tylne amory? Są one olejowe?
3. Czy w jawce przednie koło i tylne są takie same? Bo mam 2 takie same, niczym się nie różnią
4. jak rozebrać lagi?
5. Po co z tyłu w lampie są 2 żarówki jak tylko jedna jest podłączona
6. Czy we wszystkich jawach wahacz ciężko chodzi i odbija jak by miał sprężynki jakieś w środku?
Jawe rozbieram pierwszy raz więc nie wiem. Z góry dzięki za odpowiedź
1.kierownice to można dwojako wyjąć jak chcesz samą to odkręcasz tylko śrubę na środku kierownicy a jak chcesz z całą tamtą rurką to jeszcze trzeba wykręcić nakrętkę na półce widelca odgiąć blokadę i potem wyjmujesz komplet
2.gdzieś w internecie widziałem poradnik o rozbieraniu a bynajmniej w mojej dawnej jawce to tam z tyłu były amortyzatory olejowe
3.przednie i tylne koło jest takie same
4.żeby rozebrać kompletnie lagi(golenie) to trzeba zdjąć całe koło wymontować błotnik i od góry jak patrzysz na kierownice to tam są dwie zaślepki i tam są śruby specjalne z nakrętką chyba 10mm albo 13 mm i one od góry trzymają sprężyne nóżki jak te śruby wykręcisz to normalnie wyjmujesz nóżkę ze sprężyną i tuleje plastikową
5. nie wiem ja w mojej miałem tylko te jedną żarówkę
6.i też nie wiem u mnie wahacz to bardzo dobrze chodził bez oporów
|
|
21-04-2014 22:24:39 |
|
1 osoba postawiła piwo Marwerick za ten post:1 osoba postawiła piwo Marwerick za ten post.
damix98 (04-22-2014)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|