![]() |
Motorynka nie pali po zalaniu nowej mieszanki :( - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Motorynka nie pali po zalaniu nowej mieszanki :( (/showthread.php?tid=7226) |
Motorynka nie pali po zalaniu nowej mieszanki :( - lolek102 - 28-08-2012 23:55:54 Siema mam problem moja motorynka nie pali ![]() ![]() RE: Motorynka nie pali po zalaniu nowej mieszanki :( - Semmao - 29-08-2012 01:05:47 Kurde piszesz niby po polsku, ale nie po polsku bo za wiele nie rozumiem... wiem tylko, że nie pali, ale mieszanka raczej nie jest powodem, chyba, że mieszałeś olej z wodą... ![]() Ja bym pogrzebał przy zapłonie. RE: Motorynka nie pali po zalaniu nowej mieszanki :( - Błażej - 29-08-2012 01:12:22 mógł Ci kran pociągnąć sam olei i zapchał Ci się gaźnik. Miałem tak w RG. Z racji, że na stację mam około 400 metrów zawsze przed wyjazdem lałem do baku olej i jechałem na stację tankować... I kiedyś mi właśnie RG pociągnęła olej i musiałem jeździć około 20 km na ssaniu żeby to jakoś przepaliła... Dobrze, że tak się to skończyło bo zdejmowanie i regulacja gaźnika w RG to udręka ![]() Tobie zalecam sprawdzić czy z kranika leci paliwo i niestety zdjąć gaźnik. Nalej pod świecę troszkę paliwa i zobacz czy zapali. Jak zapali to masz odpowiedź |