![]() |
Chart, Wydech - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224) +--- Wątek: Chart, Wydech (/showthread.php?tid=6352) |
Chart, Wydech - Kiimi - 28-07-2012 01:15:59 Witam , Ostatnio mialem problemy z odpalanie, z tym się już uporałem Teraz jest jeszcze coś. Chart śmiga aż miło,ale jestem zaniepokojony wydechem A mianowicie , Spaliny ,,uciekają'' w miejscach ktorymi wcześniej nie uciekały : ) I nie wiem czy to akurat przez to , ale od ostatniego czasu zaczał strasznie kopcić : ( Proszę o pomoc , załączam zdjęcie. RE: Chart, Wydech - wojtekr35 - 28-07-2012 01:19:50 Musisz uszczelnić połączenie tłumik-kolanko, możesz na gwint dać cienką szmatkę i zakręcić na nią nakrętkę, a w tamtym drugim też musisz uszczelnić. Takie sprawy w rometach to można by rzec codzienność. RE: Chart, Wydech - Kiimi - 28-07-2012 01:21:56 (28-07-2012 01:19:50)wojtekr35 napisał(a): Musisz uszczelnić połączenie tłumik-kolanko, możesz na gwint dać cienką szmatkę i zakręcić na nią nakrętkę, a w tamtym drugim też musisz uszczelnić. Takie sprawy w rometach to można by rzec codzienność. Wybacz, ale jestem naprawdę początkujący : > Możesz mi mniej więcej ( czyli jak idiocie) wytłumaczyć jak to zrobić ? : ) RE: Chart, Wydech - wojtekr35 - 28-07-2012 01:28:21 Tłumik z kolankiem jest połączony tak, że kolanko wchodzi w tłumik, na tłumiku masz gwint na którą idzie nakrętka, musisz szmata owinąć tą część kolanka która wchodzi w tłumik, włożyć to kolanko i nakręcić tą nakrętkę. Tak wiem w pierwszym poście mi się pomyliło i napisałem, że szmata na gwint. A te drugie miejsce, to wiem, że jest tam końcówka, którą się wyjmuje to tam też jakoś musisz uszczelnić, trochę wyobraźni ![]() RE: Chart, Wydech - Kiimi - 28-07-2012 02:10:43 (28-07-2012 01:28:21)wojtekr35 napisał(a): Tłumik z kolankiem jest połączony tak, że kolanko wchodzi w tłumik, na tłumiku masz gwint na którą idzie nakrętka, musisz szmata owinąć tą część kolanka która wchodzi w tłumik, włożyć to kolanko i nakręcić tą nakrętkę. Tak wiem w pierwszym poście mi się pomyliło i napisałem, że szmata na gwint. A te drugie miejsce, to wiem, że jest tam końcówka, którą się wyjmuje to tam też jakoś musisz uszczelnić, trochę wyobraźni Wielkie dzięki , ,,pomógł'' i do zamknięcia : ) RE: Chart, Wydech - lukasz247___ - 28-07-2012 08:01:13 Więc zamykam. |