![]() |
Przerejestrowanie - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Prawo (/forumdisplay.php?fid=99) +--- Dział: Dokumenty (/forumdisplay.php?fid=101) +--- Wątek: Przerejestrowanie (/showthread.php?tid=6270) |
Przerejestrowanie - Ryderus - 24-07-2012 11:01:48 Witam. Np. koleś mieszkał w Otwocku i ma tablice WOT na drynie i przeprowadził się do Krakowa. I jak chce przerejestrować na mnie to wystarczy tylko umowa k-s ze mną i nim czy wszystkie? I czy jak sie przerejestrowuje to trzeba zrobic przegląd i kupić OC? RE: Przerejestrowanie - glaserpl - 24-07-2012 11:04:17 Jeśli przegląd jest aktualny, i OC też, to narazie jeździsz na tym. Musisz mieć ciągłość umów, chociaż do końca nie wiem, jak on już to miał zarejestrowane na siebie. RE: Przerejestrowanie - Semmao - 24-07-2012 11:36:19 Jeżeli miał zarejestrowane na siebie tzn jego imie i nazwisko jest w DR to tylko umowa KS z nim wystarczy. I jak napisał Glaser - jeśli OC i przegląd aktualne to nie trzeba robić. Jeśli przegląd bezterminowy to już jest obowiązek zrobić nowy, koszt 50zł. OC przepisz na siebie też w ubezpieczanli, ale z tym nie ma pośpiechu. ![]() RE: Przerejestrowanie - krystekpol33 - 24-07-2012 19:28:48 Koledzy wyżej mają rację ![]() RE: Przerejestrowanie - Semmao - 24-07-2012 20:14:41 Ustawa mówi o obowiązku przerejestrowania w 30 dni, ale nie przewiduje żadnej kary za nieprzerejestrowanie w terminie. Ja planuję przerejestrować swój motorek po roku od zakupu i wcale się tym nie przejmuję. ![]() ![]() |