![]() |
|
Jawa 223 stoi w miejscu - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Jawa 223 stoi w miejscu (/showthread.php?tid=55955) |
Jawa 223 stoi w miejscu - ziemniaczek - Wczoraj 22:04:12 Cześć, dzisiaj ustawiałem sobie na nowo gaźnik po wymianie tarcz sprzęgłowych. Najpierw motor palił od kopa i pochodził chwile, ale jak sie zagrzał to w silniku coś tak jakby zaskoczyło i momentalnie zgasł. Kopka stoi dęba i ani rusz nie obróci tłoka. Patrzyłem czy go nie zatarło ale tłok i cylinder wydaje sie dobry. Dodam, że przed tym starter od czasu do czasu lubił się zaciąć i trzeba było się pobawić aby odpuścił i pozwolił normalnie kopać. Podejrzewam skrzywiony/zepsuty kosz sprzęgłowy który się o coś zaklinował. Zauważyłem również zjawisko, że jak używam sprzęgła, to rozłącza je tylko po jednej stronie tarcz i kosza, czy to może mieć z tym styczność? |