![]() |
|
Silnik dezamet 023 bierze olej, dymi i nie trzyma obrotów - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet Motors (/forumdisplay.php?fid=228) +--- Dział: RM - Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=231) +--- Wątek: Silnik dezamet 023 bierze olej, dymi i nie trzyma obrotów (/showthread.php?tid=55930) |
Silnik dezamet 023 bierze olej, dymi i nie trzyma obrotów - tomqh - Dzisiaj 16:10:04 Cześć, złożyłem silnik 023 do Rometa Kadeta. Jest to moja kolejne podejście. Silnik po złożeniu kopci na czarno-niebiesko oraz wchodzi na wysokie obroty. Nie jestem w stanie ustawić wolnych obrotów. Z tego co się zorientowałem silnik zasysa olej i lewe powietrze. Wymieniłem simeringi z obu stron, nowe osadziłem na masie Dirko. Problem pozostał. Kartery złożyłem na papierowej uszczelce na masie Reinzosil. Pomiędzy cylinder na kartery dałem tylko uszczelkę. Papierowa uszczelka i brak uszczelniacza pomiędzy cylindrem a karterami, to potencjalne miejsca nieszczelności. Miał ktoś podobne problemy albo może podpowiedzieć co zrobić? Trochę mi już ręce opadają... dziękuję za wszelką pomoc. |