![]() |
|
Romet Orkan blaty korby obcierają ramę za krótka oś suportu? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Problemy techniczne (/forumdisplay.php?fid=209) +--- Wątek: Romet Orkan blaty korby obcierają ramę za krótka oś suportu? (/showthread.php?tid=55923) |
Romet Orkan blaty korby obcierają ramę za krótka oś suportu? - MaćkoZawiercie - Dzisiaj 01:24:15 Słuchajcie jestem nowy w rowerach Rometa. Może ktoś coś poradzić. Dorwałem fajnego Orkana, zrobiłem mu generalkę, ale mam problem z korbą i jej tarczami. Korba dwurzędowa 52T i 40T. Czterdziestka minimalnie dotyka tylnych widełek ramy roweru. W ogóle bardzo pływa, faluje podczas pracy, ale jak oglądam to wydaje się prosta. Może oś jest skrzywiona? Suport na kwadrat ma 133mm długości. Czy wiecie gdzie można dostać dłuższą oś. Siedzę w www i wszystko do 129mm. Myślę żeby wsadzić dłuższą oś i odsunąć korbę bardziej od roweru. Taka 140mm była by chyba w sam raz. Ktoś takie coś w ogole jeszcze produkuje? W ogóle to ta oś co mam też jest od Orkana (dawca zwłoki) ale mimo to wydaje się że nie pasuje... Proszę o poradę. |