Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
naklejki ogar 200 - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Problemy techniczne - Rama, nadwozie, układ wydechowy (/forumdisplay.php?fid=224)
+--- Wątek: naklejki ogar 200 (/showthread.php?tid=55907)

naklejki ogar 200 - Tymon - Dzisiaj 20:59:15

witam wszystkich

mam pytanie, mam ogara z roku 1984 w oryginalnhm czerwonym lakierze.

Na baku zachował się srebrny kant naklejki z napisem romet. Nie będę chyba tam nic naklejał, aby zostawić oryginalny wygląd, lecz chciałbym dodać naklejki na pokrywy schowków. I moje pytanie - które naklejki są odpowiednie do rocznika mojego pierdzika?
te na czarnym tle z czerownym napisem czy te z bialym napisem i liczbą 200 na żółto? i moze polecicie jakis patent na zabezpieczenie oryg lakieru?

i równierz, czy w tym roczniku byly naklejki z 1,4 Kw? i gdzie idzie ta naklejka z kluczykiem na tle czerwonego trójkąta? interesowal mnie konpletny zestaw ze sklepu motonaklejki.pl z czarnosrebrnym "romet" i czarno czerwonym "ogar" i resztą naklejek.

z góry dziękuję za odpowiedź

RE: naklejki ogar 200 - romek - Dzisiaj 21:13:27

W tym roczniku kompletacja taka:
Bak: czarne na srebrnej folii,.ale to wiesz
Schowki: napis ,,ogar" czerwony
Do tego na główce ramy logo predom-romet na srebrnym.tle
Oraz nad tylna lampa TYP 200 na srebrnym tle

Nie było ani tego klucza ani 1,4 kW

Zabezpieczanie lakieru to przede wszystkim polerka choćby pasta Tempo i jakis.wosk, jak jest korozją można użyć miejscowo srodka np. app r stop ewentualnie smarować Rust-Check A albo nawet WD40

RE: naklejki ogar 200 - Tymon - Dzisiaj 21:25:55

(Dzisiaj 21:13:27)romek napisał(a):  W tym roczniku kompletacja taka:
Bak: czarne na srebrnej folii,.ale to wiesz
Schowki: napis ,,ogar" czerwony
Do tego na główce ramy logo predom-romet na srebrnym.tle
Oraz nad tylna lampa TYP 200 na srebrnym tle

Nie było ani tego klucza ani 1,4 kW

Zabezpieczanie lakieru to przede wszystkim polerka choćby pasta Tempo i jakis.wosk, jak jest korozją można użyć miejscowo srodka np. app r stop ewentualnie smarować Rust-Check A albo nawet WD40

bardzo dziękuję za info, na główce naklejkę mam w stanie idealnym a z tylu nawet coś zostało z "typ 200", dokupuje w takim razie tylko na boczki