![]() |
|
Dzwięk ocierania - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21) +--- Wątek: Dzwięk ocierania (/showthread.php?tid=55876) |
Dzwięk ocierania - Kapiromet - Dzisiaj 00:16:13 Cześć. Mam pytanie takie pytanko. Czy to normalne, że podczas ręcznego obracania magnetem słychać delikatne ocieranie w okolicy iskrownika? Dźwięk jest bardzo lekki, nic nie blokuje obrotu i magneto kręci się normalnie. Czy taki odgłos jest dopuszczalny, czy może świadczyć o jakimś problemie? Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka RE: Dzwięk ocierania - Bob_Harley - Dzisiaj 00:19:07 zapewne koło magnesowe trze o cewki, najlepiej by było gdyby o nic nie ocierało RE: Dzwięk ocierania - Kapiromet - Dzisiaj 00:22:19 (Dzisiaj 00:19:07)Bob_Harley napisał(a): zapewne koło magnesowe trze o cewki, najlepiej by było gdyby o nic nie ocierałoOkej tylko czy to może byc kwestia np. Tylko dokręcenia cewek czy krzywego magneta lub wału? Jestem w tym nowy więc nawet nie wiem od czego zacząć. I czy to powoduje duży problem? Jutro rano mogę podesłać film to będzie słychać może o co mi chodzi. Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka RE: Dzwięk ocierania - romek - Dzisiaj 05:57:05 W Rometach wszystko jest przeważnie krzywe, przypatrz się która cewka ociera i walnij ja trochę młotkiem do środka tylko żeby ebonitu nie uszkodzic, mówię serio RE: Dzwięk ocierania - Kapiromet - Dzisiaj 07:10:01 (Dzisiaj 05:57:05)romek napisał(a): W Rometach wszystko jest przeważnie krzywe, przypatrz się która cewka ociera i walnij ja trochę młotkiem do środka tylko żeby ebonitu nie uszkodzic, mówię serioOkej spróbuję, dzięki bardzo ![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka |