![]() |
|
Montaż wachacza ogar 200 - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Zawieszenie, układ hamulcowy, koła (/forumdisplay.php?fid=223) +--- Wątek: Montaż wachacza ogar 200 (/showthread.php?tid=55871) |
Montaż wachacza ogar 200 - Janek.Ogar - Wczoraj 22:09:51 Składam rometa ogara i mam problem z założeniem wachacza. Po pierwsze nie wiem czy wystarczą cztery tulejki (dwie do wachacza, dwie do ramy). Po drugie tulejki nie wchodzą mi do końca w ramę i wachacz nieieści się na szerokość. Proszę o pomoc RE: Montaż wachacza ogar 200 - romek - Wczoraj 22:25:02 W wahacz idą tulejki metalowo-gumowe czy tam plastikowe a w ramę metalowe. Ja swojego składałem trzy lata temu i wziąłem właśnie te metalowe chyba z gmoto i nie dość że wpadały luźno w ramę to miały za wysoki kołnierz. Myślę że musisz tak jak ja dorobić te metalowe u tokarza. Jak chcesz mogę spróbować poszukać rysunku z wymiarami. RE: Montaż wachacza ogar 200 - Janek.Ogar - Wczoraj 23:11:11 Popróbuje jeszcze na ciepło, spróbuję dopasować tulejki do ramy (oryginalnene nie wchodazą do końca). Jak się nie uda zrobię u tokaża, bo tulejki do widelca przedniego też trzeba przerobić. |