![]() |
|
piasta robiaca ruchy posuwiste - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Rowery Romet (/forumdisplay.php?fid=207) +--- Dział: Rowery - Problemy techniczne (/forumdisplay.php?fid=209) +--- Wątek: piasta robiaca ruchy posuwiste (/showthread.php?tid=55864) |
piasta robiaca ruchy posuwiste - SP45111 - Dzisiaj 16:51:35 Dobry Kupiłem ostatnio Waganta z 82, ogólnie niezły sprzęt za niezła cenę (130) zł i to kompletny. Ostatnio jak jechałem na trasie Szkoła - Dom zauważyłem że tylna piasta robi ruchy posuwiste (tak jak by była krzywa czy coś), szczególnie jest to widoczne jak się przestanie pedałować podczas jazdy. Na razie podszedłem do tej sprawy tak jak każdy normalny człowiek, czyli "jeździć, obserwować" ale po tygodniu jeżdżenia w tą i z powrotem nic się nie stało. Po grubszym rozmyśleniu stwierdziłem, że może łożysko kekło i po prostu ono wywołuje te ruchy posuwiste, ale gdyby łożysko poszło spać to raczej by zablokowało piastę więc nie wiem, co to może być. Dzięki za każdą pomoc |