![]() |
|
Silnik przerywa na wysokich obrotach [OGAR 200] - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Silnik przerywa na wysokich obrotach [OGAR 200] (/showthread.php?tid=55852) |
Silnik przerywa na wysokich obrotach [OGAR 200] - Jabłko - Dzisiaj 16:04:16 Drodzy forumowicze, Od kiedy mam swojego ogara to nie było problemów z nim poza regulacją, ale od jakiegoś czasu traci moc, i jestem zmuszony jechać na full rolgazie. Romet przerywa na 2 i 3 biegu najbardziej na pełnym gazie. Osiągi motoru są bardzo biedne bo na 3 biegu 35 km/h (wdg. radarowych tablic prędkości) i już nie ma siły jechać. Gaźnik był czyszczony, a z odłączonym filtrem powietrza tak samo. Ładna iskra niebieska. Z góry dziękuje za odpowiedzi, Jabłko RE: Silnik przerywa na wysokich obrotach [OGAR 200] - Bob_Harley - Dzisiaj 16:08:10 wygląda mi to na problem z zapłonem, odpowiednio ustawiony (2mm przed GMP)? i jeszcze może być kondensator lub ci platynki zwierają |