Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy!
Simson schwalbe , Romet kadet czy Romet ogar 200 - Wersja do druku

+- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl)
+-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Dział: Inne pytania (/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Wątek: Simson schwalbe , Romet kadet czy Romet ogar 200 (/showthread.php?tid=55824)

Simson schwalbe , Romet kadet czy Romet ogar 200 - Frytka - Dzisiaj 19:41:58

Ogólnie mam wybór motorowerów takich jak w opisie i wszystkie w podobnej cenie , a najbardziej zależy mi na osiągach i niezawodności , no i przy okazji fajnie by było niskich cen eksplotacji i tak nie wiem które wybrać dlatego zwracam się z takim oto pytaniem na forum :F

RE: Simson schwalbe , Romet kadet czy Romet ogar 200 - Bob_Harley - Dzisiaj 20:57:15

z simsona to można wyrzeźbić niezłą maszynkę bo jest od groma części nawet całe silniki nowe można kupić, na drugim miejscu zdecydowanie ogar 200 bo też pojedzie nawet i 60kph natomiast kadet... cóż raczej na dalszą podróż sie nia nada, taka jest moja opinia

z simsonem enduro miałem krótką przygodę i powiem tak: wystarczy odrobina dbałości i sprzęt bedzie bardzo niezawodny, natomiast ogar 200 też odwdzięczy się niezłą niezawodnością ale trzeba troszkę więcej sie przyłożyć np. przy remoncie silnika i stosować dobry olej do paliwa w obu tych sprzętach, na temat kadeta niby sie nie powinienem wypowiadać bo nigdy nie miałem, ale raczej jakością ten sprzęt nie stoi

dostałem tego simsona enduro od wuja żebym go przywrócił do żywych po kilku poprzednich mechanikach i jak tylko praktycznie zaczął odpalać i jeździć (trzeba było wymienic gaźnik i moduł zapłonowy w instalacji CDI) to zrobiłem nim trase ok. 250km jednego dnia - nie było z nim zadnych problemów a było dość ciepło wtedy jakieś 28 stopni i teren nieco górzysty