![]() |
|
Gwint na wale korbowym - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Gwint na wale korbowym (/showthread.php?tid=55816) |
Gwint na wale korbowym - bartekbartek1234 - Wczoraj 22:18:15 Witam, mam problem z gwintem na wale korbowym (od mocowania magneta) w moim kadecie, mianowicie gwint wygląda praktycznie jak nowy, nakętka kupiona nowa a wchodzi luźno tylko przez pierwsze 2/3 mm, jak temu zaradzić? RE: Gwint na wale korbowym - Dawdzio - Wczoraj 23:07:43 Gwinty zdarzają się różne, pewnie w zależności od producenta wału. Musisz kupić nakrętkę pod konkretny gwint, nie "do magneta". RE: Gwint na wale korbowym - Bob_Harley - Wczoraj 23:26:13 gwint na wale jest drobnozwojowy, jesli dobrze pamiętam ma skok gwintu 1,5 zamiast zwykłego 1,75, potrzebna jest nakrętka typowo do wału korbowego RE: Gwint na wale korbowym - bartekbartek1234 - Wczoraj 23:29:47 (Wczoraj 23:07:43)Dawdzio napisał(a): Gwinty zdarzają się różne, pewnie w zależności od producenta wału. Musisz kupić nakrętkę pod konkretny gwint, nie "do magneta".Gwint jest oryginalny, rometowski (Wczoraj 23:26:13)Bob_Harley napisał(a): gwint na wale jest drobnozwojowy, jesli dobrze pamiętam ma skok gwintu 1,5 zamiast zwykłego 1,75, potrzebna jest nakrętka typowo do wału korbowego Mam nakrętkę typowo do tego wału RE: Gwint na wale korbowym - Dawdzio - Wczoraj 23:46:06 Jeśli gwint na wale nie ma uszkodzeń to jednak nakrętka nie jest od niego. RE: Gwint na wale korbowym - bartekbartek1234 - Wczoraj 23:48:43 (Wczoraj 23:46:06)Dawdzio napisał(a): Jeśli gwint na wale nie ma uszkodzeń to jednak nakrętka nie jest od niego.Nie wiem, nakrętka magneta kupiona na allegro |