![]() |
|
ogar 205 magneto za płytko wchodzi - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: ogar 205 magneto za płytko wchodzi (/showthread.php?tid=55790) |
ogar 205 magneto za płytko wchodzi - hajmon7 - Dzisiaj 10:04:59 witam remontuje ogara 205, silnik dezamet 023 2 biegowy. Wymieniałem w nim wał korbowy. teraz jak już złożyłem silnik widzę że magneto jakoś płytko wchodzi na ten wał. Kupiłem drugie magneto i jest to samo dokładnie. Sprawdzałem bez klina i też to samo. Nakrętka trzymająca magneto ledwo co załapuje gwint, może 2mm jest nakręcona. Prośba o jakaś poradę co z tym zrobić ? Czy ten wał jest do zmiany? czy szlifować coś? Załączam zdjęcia jak to wygląda oraz zakupionego wału. [attachment=23958] [attachment=23959] [attachment=23960] [attachment=23961] RE: ogar 205 magneto za płytko wchodzi - siwy1958 - Dzisiaj 16:32:55 Witam ! To najprawdopodobniej wina walu korbowego. Byla duza partia ze zle zrobionym stozkiem , wtedy takie cyrki sie dzieja. Sprawdz na starym ,prowizorycznie . jak jest dobrze to winny wal. Ja kupilem duels za ok 300 zl i jest OK. Ale wiem ze te po ok 130 zl tez bywaja dobre, JAK SIE TRAFI ! Pozdrawiam Marek Z. Wroclaw. |