![]() |
|
Uszczelki na silikon, smar czy bez niczego? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Uszczelki na silikon, smar czy bez niczego? (/showthread.php?tid=55770) |
Uszczelki na silikon, smar czy bez niczego? - Grzeszek - Dzisiaj 08:36:55 Czesc potrzebuje porady bo muszę rozpolowic silnik żeby wymienić oring na kopce bo mi olej cieknie przy okazji profilaktycznie zmieniał simeringi i wszystkie uszczelki i tu mam pytanie najbardziej mnie interesuje uszczelka pomiędzy karterami smarować ją silikonem, olejem, smarem czy co zrobić wujek wcześniej mi silnik złożył na silikonie ale niektórzy mówią że tak nie powinno się robić reszta uszczelek bez silikonu tylko pod pokrywę sprzęgła muszę bo ktoś siekiera otwierał i strasznie się leje RE: Uszczelki na silikon, smar czy bez niczego? - wazniak96 - Dzisiaj 10:38:58 Teoretycznie jeśli nie ma tam żadnych zadziorków etc to powinna wystarczyć dobra uszczelka z kryngielitu i smar ale ja i tak dla pewności daję cieniutką warstwę silikonu bo po prostu nie chce mi się później rozbierac wszystko na zaś gdyby nie trzymało szczelności. Można też dać coś lepszego niż silikon, np Dirko. |